fbpx
NaslovnicaCrna GoraGorčević: Reforme i vidljivi rezultati otvorili Crnoj Gori put ka EU

Gorčević: Reforme i vidljivi rezultati otvorili Crnoj Gori put ka EU

Podgorica, (MINA) – Sveobuhvatne reforme i vidljivi rezultati otvorili su Crnoj Gori put da u kratkoročnom periodu krene u finalizaciju pregovora i ostvari dugoočekivano članstvo u Evropskoj uniji (EU), kazala je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Ona je za Portal RTCG, poručila da se raduje 9. maju – Danu Evrope i poruci koju taj dan nosi, kao neko ko snažno vjeruje u transformativnu moć procesa evropskih integracija i da je mjesto Crne Gore u porodici evropskih država.

“Ove godine, osim radosti zbog simbolike tog datuma, ovaj praznik dočekujemo u optimizmu i vjeri da ćemo tokom juna, na Međuvladinoj konferenciji, dobiti priznanje od naših evropskih partnera za predan i naporan rad i rezultate ostvarene tokom proteklih šest mjeseci”, navela je Gorčević.

Ona je kazala da će Crna Gora na taj način zakoračiti na novu evropsku stepenicu i dodala da je uvjerena da će ispisati novu stranicu evropske budućnosti.

Gorčević je istakla da su, tokom proteklih pola godine, Vlada i pregovaračka struktura, zajedno sa zakonodavnom i sudskom granom vlasti, radili predano i vrijedno.

“To je rezultiralo ispunjenjem najvažnijih privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24, ali i potvrdom da je Crna Gora spremna da povuče izdašna sredstva iz Plana rasta za Zapadni Balkan i na kvalitetan i efikasan način zaokruži reforme i pripremi se da 2028. godine postane 28. država članica EU”, kazala je Gorčević.

Ona je poručila da je članstvo u EU zajednički cilj i projekat svih u Crnoj Gori.

“Nova snaga, optimizam i vjera u cilj koji je ova Vlada postavila daju nam dodatni elan da zbog naših građana i građanki u narednom periodu radimo još bolje i da sljedeći Dan Evrope dočekamo još bliže evropskim standardima i vrijednostima, kao i nadomak članstvu u porodici naroda kojoj pripadamo”, poručila je Gorčević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Minesota eliminisala Denver

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Minesote plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige. Minesota...