fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvu kapitalnih investicija uručen sertifikat

Ministarstvu kapitalnih investicija uručen sertifikat

Podgorica, (MINA-BUSNESS) – Ministarstvu kapitalnih investicija danas je svečano uručen sertifikat ISO 9001:2015, koji je u ime tog resora primio ministar Mladen Bojanić.

Sertifikat je uručio direktor TÜV Rheinland InterCert iz Beograda, Vladimir Todorović.

„Provjera sistema menadžmenta kvalitetom bazira se na ocjeni ispunjenosti zahtjeva standarda ISO 9001:2015. Ukratko to je administrativni standard za organe državne uprave i predstavlja mehanizam za jasno definisanje procedura i poslovnih procesa koji se odvijaju u Ministarstvu“, navodi se u saopštenju tog resora.

Provjeru i sertifikaciju je sprovela renomirana sertifikaciona kuća TÜV Rheinland iz Njemačke, odnosno njena kancelarija u Beogradu.

„Procedura sertifikacije je uključivala provjeru dokumentacije i legislative vezane za sve organizacione jedinice Ministarstva kapitalnih investicija, kao i procedura koje se odnose na rad samog Ministarstva“, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo kapitalnih investicija je prvo ministarstvo ove Vlade koje je uvelo sistem kvaliteta za državne organe i dobilo odobrenje da sertifikacioni logo istakne na svom sajtu.

„Program pristupanja Evropskoj uniji (EU) zahtijeva standardizaciju, pa će Ministarstvo kapitalnih investicija biti prepoznato kao državni organ koji je sproveo sve potrebne mjere i procedure za standardizaciju“, navodi se u saopštenju.

TUV Rheinland iz Beograda je sertifikaciona kuća koja je akreditovana od TÜV Rheinland Cert GmBH iz Njemačke.

TÜV Rheinland GmbH je osnovan 1872. godine. Različita udruženja DÜV u Nemačkoj su 1936. godine preimenovana u Technische Ubervachungsvereine – Udruženja za tehnički nadzor, ili skraćeno TÜV.

Rheinischer DUV je postao TÜV Koln, a 1962. je preimenovan u TUV Rheinland e.V, kada je zapošljavao 600 ljudi na šest lokacija.

Kompanija je jedan od vodećih svjetskih sertifikacionih kuća sa više od 20,6 hiljada zaposlenih i godišnjim prihodom od preko dvije milijarde EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije