fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvo nije tražilo smjenu Pavićević

Ministarstvo nije tražilo smjenu Pavićević

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva nije zahtijevalo od novog Odbora direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) da se odmah raspiše konkurs za izbor novog izvršnog direktora kompanije, saopštili su iz tog Vladinog resora.

Oni su podsjetili da je ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović, ranije kazao da novi Odbor direktora treba da preispita odgovornost izvršne direktorice, Ilinke Pavićević, zbog toga što je u februaru van saobraćaja bilo svih pet elektromotornih vozova.

„Stav Ministarstva je da prvo treba sagledati sve okolnosti i moguću odgovornost menadžmenta kompanije, pa onda donositi bilo kakve odluke, a ne na prvoj sjednici novoformiranog Odbora direktora raspravljati o bilo čijoj smjeni“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili i da oni ne mogu, na bilo koji način, uticati na rad Odbora direktora bilo koje kompanije.

„Oni treba da su profesionalni i nezavisni u svom radu“, poručili su iz Ministarstva.

Odbor direktora ŽPCG bi, prema riječima njegovog predsjednika Tripka Draganića, danas trebalo razmotri odluku o smjeni Pavićević, izboru novog vršioca dužnosti izvršnog direktora i raspisivanju javnog konkursa.

Draganić je kazao da Vijestima da preporuka resornog ministra bila da se izabere novi menadžment kompanije i ispita finansijsko poslovanje, što će, kako je doodao, biti ispoštovano.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije