fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović u narednih desetak dana predlaže guvernera CBCG

Milatović u narednih desetak dana predlaže guvernera CBCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, dostaviće u narednih desetak dana u skupštinsku proceduru predlog kandidata za guvernera Centralne banke (CBCG).

„Predložiću kandidata ili kandidatkinju koji svojim prpfesionalnim i akademskim referencama zaslužuje da bude guverner ili guvernerka CBCG“, rekao je Milatović na Cetinju, nakon svečane sjednice lokalnog parlamenta povodom Dana oslobođenja i Dana Prijestonice.

On je kazao da je čekao da se u potpunosti zaokruži Skupština Crne Gore, kako bi poslao predlog za kandidata za guvernera CBCG.

„Sada kada imamo taj preduslov, već u narednim danima ću poslati predlog. Predlog koji budem poslao Skupštini apsolutno će biti u odnosu na profesionalne i akademske reference toga kandidata ili kandidatkinje“, naveo je Milatović.

On je dodao da je CBCG nevjerovatno važna institucija.

„Nijesam bio zadovoljan njenim radom i mislim da je generalno i crnogorska javnost bila nezadovoljna radom prethodnog rukovodstva. Imali smo više kriza, čak i afera koje nijesu bile dobro hendlovane. Sada kada su se stvorili svi preduslovi, ja ću uraditi svoj dio posla”, saopštio je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije