fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryMA prevezao više od 466 hiljada putnika za osam mjeseci

MA prevezao više od 466 hiljada putnika za osam mjeseci

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines (MA) prevezla je za osam mjeseci 466,5 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je 11,38 hiljada više nego u uporednom periodu.

MA je samo u avgustu prevezao 105,1 hiljadu putnika u sve tri kategorije saobraćaja, pri čemu je najveći rast zabilježen u redovnom, gdje je bilo 92,79 hiljada putnika, 4,26 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine.

„Kompanija prema komercijalnim pokazateljima za osam mjeseci ove godine premašuje prošlogodišnje rekordne rezultate“, saopštili su njeni predstavnici.

MA tokom ljetnje sezone leti ka 30 redovnih i čarter destinacija u 15 država, u konkurenciji od preko 50 stranih avio-kompanija. I pored izražene konkurencije, zimi je udio na crnogorskim aerodromima preko 30 odsto, a ljeti oko 25 odsto ukupnog prometa.

„Kroz svoje komercijalne i poslovne rezultate MA najbolje demantuje negativne i zlonamjerne informacije koje pojedini mediji plasiraju u vezi sa poslovanjem kompanije, i to na način koji više liči na lobistički nastup u cilju gašenja crnogorskog avio-prevoznika nego objektivnog informisanja javnosti“, rekli su predstavnici avio-kompanije.

MA je, kako su podsjetili, za 25 godina, odnosno od osnivanja prevezao 9,5 miliona putnika. Od januara 2017. godine do danas, crnogorska nacionalna avio-kompanija je prevezla blizu 1,7 miliona putnika.

Iz MA su kazali da direktni i indirektni efekti poslovanja kompanije na crnogorsku turističku i ukupnu privredu, samo u posljednje dvije i po godine iznose preko pola milijarde EUR.

„I dok je evidentno da postoje problemi u vezi naslijeđenih dugova, što je pitanje koje se rješava na relaciji sa resornim ministarstvima, tekuće poslovanje je i pored velikih tržišnih izazova stabilizovano. Ostvaruju se odlični poslovni rezultati i završava inovirana komercijalna strategija, koja bi trebalo da definiše pravce razvoja u narednih tri do pet godina po pitanju destinacija i strukture flote“, kazali su predstavnici MA.

Oni su dodali da će na taj način biti ostvareni bolji poslovni rezultati i veći broj putnika i turista iz različitih djelova Evrope i svijeta će posjetiti Crnu Goru.

Najčitanije