fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivokapić: Vodi se antituristička kampanja iznutra i spolja

Krivokapić: Vodi se antituristička kampanja iznutra i spolja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je turistički hit u Evropi, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da su ranije prognoze Vlade u vezi turističke sezone već prevaziđene, iako se vodila antituristička kampanja protiv države.

“Vodi se antituristička kampanja protiv Crne Gore, i to se radi iznutra i spolja. A Crna Gora je turistički hit u čitavoj Evropi i o tome govore činjenice. Budžet smo projektovali na 65 odsto prihoda od turizma, a projekcija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) je bila 70 odsto. Sve je to prevaziđeno”, rekao je Krivokapić u Skupštini tokom premijerskog sata.

On je na pitanje poslanika Demokrata, Borisa Bogdanovića, da ocijeni ovogodišnju turističku sezonu, odgovorio da je samo u prvoj polovini godine ostvaren rezultat kao cijele prošle godine.

Krivokapić je naveo da je to u ovom trenutku u uporednom iznosu u odnosu na 2019. godinu 84 odsto.

“To je deset puta više nego u istom periodu prošle godine i to nije rezutat. Pogledajte okruženje”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, tu se radilo o jasnoj kampanji koja želi da iskaže da je ova Vlada nesposobna i zato nema ovakve rezultate, i da je nekompetentna i ništa nije uradila zajedničkim naporima da stvori preduslove za ovakvu sezonu.

“Pogledajte odakle nam dolaze turisti. To nije samo iz regiona. Pogledajte operatore koji se vežu za Crnu Goru”, dodao je Krivokapić.

On je naveo da će finansije govoriti o tome da li je samo Crna Gora destinacija za eksluzivni turizam.

Činjenica je, kako je kazao, da u svim opštinama, čak i na sjeveru, je bolja posjeta.

“A prethodna vlast je štelovala brojke”, smatra Krivokapić.

On je rekao da su se u Vladi bavili politikanskim igrama, ne bi mogli doći do tih rezultata koji su rijetki i za veće države od Crne Gore.

“Jun je mjesec kada se prvi put poslije 2019. u budžetu pojavljuje suficit. Takođe, Porto Montenegro ima iskazan stav da 84 odsto imaju sezonu u odnosu na 2019. U avgustu će to biti na nivou od 90 odsto i broj vezove veći od 400”, precizirao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, naredne godine će Vlada od čitave Crne Gore da napravi veliko gradilište.

“Ono što neko nije radio 30 godina, mi ćemo da uradimo, jer ćemo imati 120 miliona EUR više u kapitalnim investicajama da bi pokrenuli infrastrukturu, vrtiće, bolnice i škole i da regionalnim putevima obezbijedimo da se brže može doći sa kraja na kraj države”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da se vraćaju mnogi investitori koji su nekad bili, a razlog je jedino to što nema reketa.

“To je bitka koja mora da se desi sa organizovanim kriminalom, ali tek kad dođu smjene u tužilaštvu”, dodao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije