fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKrivokapić pozvao DF da podrže predlog budžeta

Krivokapić pozvao DF da podrže predlog budžeta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Zdravko Krivokapić pozvao je Demokratski front (DF) da izglasaju budžet za narednu godinu i da u parlamentu podrže zakone koji su bitni za realizaciju programa Evropa sad.

Krivokapić je, u autorskom tekstu dostavljenom medijima, najavio da će Vlada ovih dana građanima prezentovati plan održivog infrastrukturnog razvoja “Crna Gora odmah”, koji će, kako je dodao, od države napraviti veliko gradilište.

On je naveo da su pritisci u porastu od trenutka kada je Vlada predstavila program Evropa sad, na kojem su “mukotrpno, zajedno sa domaćim i inostranim partnerima” radili prethodnih pola godine.

“Mjesec nakon što je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio povećanje minimalne zarade na 450 EUR i povećanje svih zarada za 17 odsto, DF je odgovorio porukom o pokretanju izbora nove Vlade”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da je prije toga DF, na plan povećanja svih plata u Crnoj Gori, odgovorio da se nadaju da će se vanredni parlamentarni izbori desiti što prije.

Krivokapić je pitao kome i zbog čega smeta projekat od koga, kako je dodao, najdirektnije zavisi kvalitet života svakog građanina Crne Gore.

“Kome i zašto ovoliko smeta program koji, poslije tri decenije, na održiv način u centar poreske i socijalne politike stavlja – čovjeka? Kome i zašto ovoliko smeta plan da, napokon, građani žive bolje?”, dodao je Krivokapić.

Krivokapić je pitao da li je rekonstrukcija Vlade, važnija od „rekonstrukcije“ minimalne i prosječne neto zarade.

“Da li je rekonstrukcija Vlade važnija od „rekonstrukcije“ poreskog opterećenja na zarade, čime se stvaraju uslovi za povećanje zarada svim zaposlenima, kao i za intenzivniji ekonomski rast i privlačenje stranih investicija? “, naveo je Krivokapić.

On je pitao i da li je rekonstrukcija Vlade, koju je, kako je dodao, on lično inicirao, važnija od „rekonstrukcije“ Tužilačkog savjeta.

“ Da li je važnija od toga da napokon, nakon tri decenije, pravde bude za sve? Da pravda pokuca na vrata onih koji su je tri decenije gazili i obesmišljavali”, rekao je Krivokapić.

On je pitao da li je rekonstrukcija Vlade važnija od “rekonstrukcije zakonskih tekstova”, od čega, kako je dodao, direktno zavisi život svakog crnogorskog građanina.

Krivokapić je poručio da građanima prepušta odgovor na ta pitanja.

Aktuelna Vlada je, kako je naveo, u skupštinsku proceduru uputila više od trideset zakonskih tekstova, koji čekaju na usvajanje.

“Ovih dana ćemo prezentovati građanima kapitalni projekat “Crna Gora odmah”, koji predstavlja sveobuhvatni plan održivog infrastrukturnog razvoja Crne Gore koji će, u narednoj godini od Crne Gore napraviti veliko gradilište”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je pitao da li je sve to manje važno od toga ko će personalno biti na čelu nekog Vladinog resora.

“Kao i do sada, tako i od sada, uložiću sve svoje napore da se navedeni kapitalni projekti realizuju. Međutim to, niti ja, niti ova Vlada, ne možemo bez pomoći i jedinstva parlamentarne većine”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da je, od konstitutisanja, Vlada nailazila na nesebičnu podršku Demokrata, URE, Prave Crne Gore, pojedinih poslanika DF-a, SNP-a i manjih koalicionih partnera.

“Oni su nam pomagali i javno i tajno u realizaciji svih programa i planova. U tom smislu, prema svima njima, gajim osjećaj velikog poštovanja i zahvalnosti”, poručio je Krivokapić.

On je pozvao DF da “na vrijeme izglasaju budžet” koji će Vlada uskoro uputiti u proceduru, kao i da podrže više od deset zakonskih rješenja koja su neminovna za realizaciju projekta Evropa sad.

Na taj način, kako je ocijenio, građani će od 1. februara naredne godine, dobiti značajno uvećane plate.

“To će biti samo početak zajedničkog posla Vlade i parlamentarne većine u borbi za evropsku, prosperitetnu i razvijenu državu. Crna Gora više ne može i ne smije da čeka”, zaključio je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije