fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJovović ukazao na važnost održivosti i odgovornosti u turističkoj industriji

Jovović ukazao na važnost održivosti i odgovornosti u turističkoj industriji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore (PKCG), Ranko Jovović, čestitao je svim turističkim privrednicima Svjetski dan turizma, posebno ukazujući na važnost održivosti i odgovornosti u turističkoj industriji.

“Ove godine, dok obilježavamo Svjetski dan turizma, posebno se osvrćemo na geslo koje nas inspiriše – Turizam i zelena ulaganja – Tourism and Green Investments. Ovo geslo nas podsjeća na važnost održivosti i odgovornosti u turističkoj industriji, kako bi se naglasila potreba za više ciljanih ulaganja u ljude, planetu i prosperitet”, naveo je Jovović.

Prema njegovim riječima, zelena ulaganja postaju sve važnija u svijetu turizma.

“Održive prakse ne samo da čuvaju našu planetu, već takođe stvaraju iskustva koja će ostati urezana u sjećanjima turista. Predanost prema očuvanju prirodnih resursa, podrška lokalnim zajednicama i usmjerenost na smanjenje ekološkog otiska znače da se doprinosi stvaranju bolje budućnosti za sve nas”, rekao je Jovović.

foto: PKCG

Kroz Turizam i zelena ulaganja, kako je dodao, otvaraju se vrata za nove mogućnosti i inovacije u turističkoj industriji.

“Održiva energija, upotreba obnovljivih resursa i zaštita prirodnih ljepota postaju fokusne tačke. Uloga turističke privrede u ovom procesu je ključna, jer ste vi ti koji oblikuju destinacije i nezaboravna iskustva koja turisti traže”, saopštio je Jovović.

Turizam je, kako tvrdi, most koji povezuje različite kulture, obogaćuje živote ljudi i doprinosi ekonomskom rastu Crne Gore.

“Neka geslo Turizam i zelena ulaganja bude podsjetnik na odgovornost i priliku da se turizam učini održivim, kako bi mogli da uživamo u njegovim čarima i budućim generacijama ostavimo predivan svijet. Neka ovaj dan bude prilika da se osvrnemo na dostignuća i izazove i da zajedno planiramo budućnost turizma koji će biti održiv, inkluzivan i prosperitentan za sve”, zaključio je Jovović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije