fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJoš bez sumarnog izvještaja o radu državnih kompanija

Još bez sumarnog izvještaja o radu državnih kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sumarni izvještaj o radu državnih kompanija iz resora Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) za prošlu godinu još nije objavljen.

Ta informacija, prema saznanjima portala RTCG, predočena je u četvrtak misiji Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

U organizaciji Centralne banke Misija MMF-a, koja boravi u Crnoj Gori, u četvrtak je posjetila Ministrstvo kapitalnih investicija, prenosi portal RTCG.

Razgovor je bio posvećen temama drumskog i vazdušnog saobraćaja, energetike i stanja finansija privrednih društava u većinskom vlasništu države koja su pod resornom nadležnošću ovog ministarstva.

U fazi pripreme sastanka rukovodstvu MKI predstavnici Centralne banke, kao organizatori, proslijedili su zahtjev Misije MMF-a da sastanku prisustvuje neko iz ministarstva ko prati rad državnih kompanija iz njegovog resora.

Rukovodstvo je, postupajući po tom zahtjevu, delegiralo sada već bivšeg načelnika nekadašnjeg Odjeljenja za unapređenje korporativnog upravljanja, koje je nedavno ukinuto usvajanjem nove Sistematizacije MKI.

Tako su članovi Misije MMF-a saznali da je navedeno odjeljenje ukinuto a da njegove poslove nije preuzeo nijedan drugi organ iz ministarstva. Tokom sastanka je ukazano i da ukidanjem tog odjeljenja nije objavljen sumarni izvještaj o radu državnih kompanija iz resora ovog ministarstva za prošlu godinu.

Članovima Misije MMF-a rečeno je da se može pogledati posljednji objavljeni izvještaj o poslovanju privrednih društava iz resora MKI koji obuhvata prva tri kvartala prošle godine, a koji je još moguće naći na sajtu ministarstva. Takođe, članovi misije su najavili da će izvještaj proučiti sa posebnom pažnjom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije