fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJednakost i inkluzija od vitalnog značaja za razvoj i održivost kompanija

Jednakost i inkluzija od vitalnog značaja za razvoj i održivost kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Jednakost i inkluzija su od vitalnog značaja za uspjeh, razvoj i održivost kompanija i društva u cjelini, ocijenila je izvršna direktorica Sustineri Partnersa, Biljana Braithwait.

“Zato je važno da udruženim snagama radimo na uklanjanju barijera i edukujemo i razvijamo liderske mreže, dok stvaramo bolje okruženje i jačamo učešće žena u upravnim odborima velikih kompanija. Na ovom putu neophodno je aktivno učešće nas svih – i žena i muškaraca”, rekla je Braithwait.

Ona je i kao predsjednica regionalnog udruženja Women on Boards Adria, pružila snažnu podršku Investiciono-razvojnom fondu (IRF) i Women on Boards programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja u Crnoj Gori, poručujući da “zajedno možemo i moramo napraviti razliku”.

“Čestitam IRF-u, kao i izvršnoj direktorici Ireni Radović, na ovoj inicijativi, za koju sam sigurna da će dati veliki doprinos promovisanju važnosti rodne ravnopravnosti za odgovorno poslovanje u Crnoj Gori i podstaći kompanije da imenuju više žena u upravnim odborima. U Women on Boards Adria, kao i meni lično, imate pouzdanog partnera na putu ostvarenja vaše misije”, kazala je Braithwait.

Ona je, kako je saopšteno iz IRF-a, istakla da na globalnom nivou, kao i u Crnoj Gori i regionu, žene i dalje nijesu dovoljno zastupljene na pozicijama na kojima se odluke donose, a to uključuje i upravne odbore i menadžerske pozicije u velikim kompanijama.

Put ka dostizanju pune rodne ravnopravnosti, kako je dodala, zahtijeva sveobuhvatan pristup, koji uključuje podsticanje inkluzivnog odlučivanja u kompanijama na svim nivoima, kao i smanjenje rodnog jaza u platama.

“Ovaj put podrazumijeva odgovornost i zajedničko djelovanje svih – države, institucija, kompanija u privatnom i javnom sektoru, kao i pojedinaca. Iskustvo nam govori da ovakva promjena neće biti brza i ne događa se lako. Zato je pokretanje programa Women on Boards u Crnoj Gori veliki iskorak”, zaključila je Braithwait.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije