fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedojević: Politički odgovorno da DNP i NSD prekinu podršku Vladi

Medojević: Politički odgovorno da DNP i NSD prekinu podršku Vladi

Podgorica, (MINA) – Nakon izglasavanja Rezolucije o Srebrenici postalo je jasno da Pokret Evropa sad (PES) baštini sve političke prioritete Demokratske partije socijalista (DPS) i politički je odgovorno da Demokratska narodna partija (DNP) i Nova srpska demokratija (NSD) prekinu podršku Vladi i da se organizuju vanredni parlamentarni izbori, poručio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

On je u objavi na društvenim mrežama kazao da su zahtjevi DNP-a opravdani i u skladu sa programom nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF) i obećanjima biračima.

“Zahtjevi DNP-a su opravdani i u skladu sa programskim opredjeljenjima te stranke, ali i sa političkim principima na kojima je DF uspio da sruši režim Mila Đukanovića”, kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, ti principi su pomirenje po principu sva prava svima, radikalne reforme i “demontaža mafijaškog DPS režima” i ekonomski oporavak zemlje na osnovu promjene modela ekonomskog rasta.

“Nakon izglasavanja Rezolucije o Srebrenici svim biračima bivšeg DF-a je postalo iasno da su moje ocjene da je PES kreiran kao DPS Ver 2.0 i da on baštini sve političke prioritete DPS-a, da nastavlja poslušničku slugansku politiku prema centrima moći, na štetu vitalnih interesa naroda i države”, poručio je Medojević.

On je dodao da je PES kontinuitet spoljno-političkih prioriteta DPS-a, kao i nastavak “antisrpske politike” u Crnoj Gori, glavna opstrukcija Specijalnom policijskom odjeljenju i Specijalnom državnom tužilaštvu u borbi protiv DPS mafije i glavni promoter opasne populističke ekonomske politike koja, kako je naveo, vodi državu u dužničko ropstvo, bankrot javnih finansija i ugrožavanje sistema penzijskog osiguranja.

“Najava potpisivanja ugovora o nastavku auto-puta prema Andrijevici ima korupcionaški potencijal od najmanje 100 miliona EUR koji će, kroz naduvavanje faktura, uzeti premijer Milojko Spajić i njegova banda”, naveo je Medojević.

On je dodao da su Spajić i “njegova kriminalna organizacija” težak balast za DNP i NSD, kao i da su bivši birači DF-a sve više razočarani ovom Vladom koja je, kako je naveo, kopija DPS-a.

“Glasanje za Rezoluciju o Srebrenici je samo kap koja je prelila čašu laži, prevara i izdaje Spajića”, rekao je Medojević.

On je naveo da su Spajića u Crnu Goru doveli isti “mentori Đukanovića” da nastavi istu politiku.

“Mi se za ovo nijesmo borili i politički odgovorno je da i DNP i NSD prekinu podršku ovoj Vladi i da se organizuju vanredni parlamentarni izbori”, poručio je Medojević.

Prema njegovim riječima, to je racionalni politički odgovor na odluke Spajićeve Vlade.

“Da li ce preovladati lični, partijski ili grupni materijalni i finanijski interesi nad principima, ideologijama i interesima naroda i države ostaje da se vidi”, zaključio je Medojević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

trajekt

Trajekti će biti spremni tokom turističke sezone

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Svih osam trajekta na liniji Kamenari - Lepetane biće spremni za...