fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJandreoski: Od evizorskog odbora Aerodroma očekujem konkretan doprinos

Jandreoski: Od evizorskog odbora Aerodroma očekujem konkretan doprinos

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Aerodroma Crne Gore formirao je revizorski odbor od kojeg izvršni direktor, Goran Jandreoski očekuje, kako je kazao, konkretan doprinos.

Iz kompanije je saopšteno da je, za razliku od pređašnjeg menadžmenta Aerodroma Crne Gore koji je dobio kritike Državne revizorske institucije, između ostalog, i zbog činjenice da to privredno društvo nije formiralo revizorski odbor, ta zakonska obaveza sada ispunjena.

“Na osnovu internih i zakonskih propisa Odbor direktora Aerodroma Crne Gore je, na osnovu saglasnosti Ministarstva za kapitalne investicije, 16. aprila donio odluku o imenovanju revizorskog odbora kompanije i utvrđivanju naknade za rad”, navodi se u saopštenju.

U odboru su tri člana koja su imenovana na period od dvije godine. Donešen je Poslovnik o radu, a predsjednik ima obavezu da izvještava Odbor direktora.

Jandreoski je kazao da je to još jedna prilika da obavijeste javnost da transparentnost mora da bude okosnica rada Aerodroma Crne Gore.

“Uloga revizorskih odbora u privrednim društvima sa većinskim državnim vlasništvom je neprikosnoveno značajna s obzirom na to da to tijelo treba da prati postupak finansijskog izvještavanja, efektivnosti interne kontrole i interne revizije i prati eksternu reviziju”, naveo je Jandreoski.

On je kazao da od tog organa očekuje konkretne rezultate i značajan doprinos unapređenju kvaliteta funkcionisanja Aerodroma Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije