fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJačati saradnju u poljoprivrednom sektoru

Jačati saradnju u poljoprivrednom sektoru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Rumunija preduzeće korake kako bi saradnja u poljoprivrednom sektoru bila, kako je saopšteno, još jača, a veze između dvije zemlje čvršće.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, sastao se sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori, Mateijem Viorelom Ardeleanuom.

“Sagovornici su izrazili želju da dodatno osnaže prijateljske i ekonomske veze između zemalja, kroz saradnju u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ardeleanu je izrazio podršku procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU).

On je istakao da, imajući u vidu bogato iskustvo u ovom procesu i visoko kvalifikovan tim u Briselu posvećen poljoprivredi, Rumunija ostaje pouzdan partner i spremna je pružiti stručnu podršku u ovom važnom procesu.

Na sastanku je istaknuta otvorenost resornih ministarstava dvije zemlje za usku saradnju i blisku kooperaciju u cilju unapređenja poljoprivredne razmjene.

Razmatrana je i perspektiva ulaganja u sektor stočarstva, pri čemu je posebno naglašena potencijalna prilika za uzgoj rumunskih Angus goveda u Crnoj Gori.

Joković je izrazio zahvalnost na susretu i naglasio važnost očuvanja prijateljskih odnosa između Crne Gore i Rumunije.

Dogovoren je i susret sa visokim zvaničnicima i ekspertima iz Rumunije, kako bi se dalje razmotrile mogućnosti saradnje.

“Ministarstvo poljoprivrede ostaje posvećeno jačanju saradnje sa Rumunijom u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje i trgovine poljoprivrednim proizvodima između dvije zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije