fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzdali više licenci energetskim kompanijama

Izdali više licenci energetskim kompanijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) izdala je kompanijama Ina Crna Gora, Sutomore Petrol i Euro Petrol CG više licenci za obavljanje energetskih djelatnosti.

Odbor REGAGEN-a je na sjednici početkom sedmice kompaniji Ina Crna Gora izdao licence za obavljanje djelatnosti trgovine na veliko naftnim derivatima i tečnim naftnim gasom.

Licence se izdaju na period do 25. oktobra 2033. godine.

Pored toga, Odbor REGAGEN-a je djelimično usvojio dva druga zahtjeva kompanije Ina Crna Gora.

Regulator joj je izdao licencu za obavljanje djelatnosti trgovine na malo naftnim derivatima za benzinske stanice u Baru, Mojkovcu, Bijelom Polju i Pljevljina, dok će posebnom odlukom odlučiti u vezi sa benzinskim stanicama u Podgorici, Kotoru i Tivtu.

Takođe, regulator je kompaniji Ina Crna Gora izdao licencu za obavljanje djelatnosti trgovine na malo tečnim naftnim gasom za benzinske stanice u Mojkovcu, Bijelom Polju i Pljevljima, dok će posebnom odlukom odlučiti u vezi sa benzinskim stanicama u Podgorici, Kotoru i Tivtu.

REGAGEN je kompaniji Sutomore Petrol izdao licence za obavljanje djelatnosti skladištenja naftnih derivata i tečnog naftnog gasa.

Licence važe do 23. oktobra 2033. godine.

Regulator je kompaniji Euro Petrol CG izdao licence za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata i tečnog naftnog gasa transportnim sredstvima, koje važe do 12. decembra 2033.

Imaoci licenci su dužni da, ako namjeravaju da nastave sa obavljanjem licencirane djelatnosti i nakon isteka važenja licenci, podnesu zahtjeve za izdavanje novih, 60 dana prije isteka važenja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije