fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIskoristiti veliki potencijal dodatnim unapređenjem ekonomske saradnje

Iskoristiti veliki potencijal dodatnim unapređenjem ekonomske saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomska saradnja Crne Gore i Slovenije je značajna, ali postoji ogroman potencijal u oblasti trgovine, turizma i investicija, ocijenio je crnogorski predsjednik Jakov Milatović i dodao da bi trebalo odlične bilateralne odnose dodatno ojačati još dinamičnijom ekonomskom saradnjom.

Milatović je na poslovnom forumu Crne Gore i Slovenije, koji je otvorio sa slovenačkom predsjednicom Natašom Pirc Musar, istakao važnost poslovne saradnje sa slovenačkim kompanijama, imajući u vidu da su te kompanije među prvima nakon sticanja nezavisnosti investirale u Crnu Goru, posebno u bankarski i sektor osiguranja.

On je podsjetio i da su kompanije iz Slovenije učestvovale u gradnji jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata – tunela Sozina, ocijenivši da su na taj način uspostavile visoke standarde i značajno doprinijele razvoju našeg turizma.

Milatović je kazao da su takvi susreti prilika da se uči od najboljih, jer je Slovenija prva zemlja regiona koja je pristupila EU i eurozoni, te država koja je u samom evropskom vrhu kada je u pitanju indeks životnog standarda građana.

U tom smislu, dodao je da je Slovenija najbolji primjer koji treba slijediti predanim radom, jačanjem institucija i ulaganjem u znanje.

Milatović je poručio i da skup, koji je organizovala Privredna komore (PKCG), predstavlja temelj za jačanje međudržavne saradnje i buduću intenzivnu saradnju na ekonomskom planu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije