fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeIPARD označio početak velikog investicionog ciklusa

IPARD označio početak velikog investicionog ciklusa

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Korišćenje sredstava iz IPARD projekta predstavlja početak velikog investicionog zamaha u crnogorskoj poljoprivredi, saopštio je resorni ministar, Milutin Simović, i dodao da će kroz njega biti podržan 21 projekat sa ukupnim iznosom investicija većim od 12,5 miliona EUR.

„Kao rezultat prvog javnog poziva za bespovratnu podršku investicijama u preradi kroz IPARD program biće podržan 21 projekat sa ukupnim iznosom investicija većim od 12,5 miliona EUR“, kazao je Simović na prezentaciji rezultata poziva na Cetinju.

Simović je, u prisustvu korisnika ugovorene podrške – 21 preduzetnika iz Bara, Bijelog Polja, Budve, Cetinja, Mojkovca, Nikšića, Podgorice i Pljevalja, predstavnika Delegacije EU u Crnoj Gori, lokalne samouprave, kao i nadležnih institucija uključenih u realizaciju IPARD-a, rekao da je zadovoljan što se zajedno obilježava novi iskorak u crnogorskoj poljoprivredi.

„Zajedno označavamo početak velikog investicionog zamaha u crnogorskoj poljoprivredi – početak korišćenja sredstava iz velikog IPARD programa. Pred nama je godina u kojoj će crnogorska poljoprivreda značajno osnažiti kapacitete u primarnoj proizvodnji i preradi, uz izdašnu bespovratnu podršku evropskih fondova i Vlade“, saopštio je Simović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije