fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntezivnijom saradnjom resora do konkretnih rezultata

Intezivnijom saradnjom resora do konkretnih rezultata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kvalitetna, moderna i bezbjedna putna infrastruktura jedan je od preduslova za razvoj turističkih i privrednih potencijala regije, ocijenjeno je tokom susreta crnogorskog ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića i ministra infrastrukture i zaštite životne sredine Kosova Liburna Alija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, sastanak ministara održan je u Rožajama, gdje se predsjednik te Opštine Rahman Husović osvrnuo na tradicionalnu povezanost stanovništva tih krajeva i neophodnost brže i bolje komunikacije.

Ibrahimović je podsjetio da su, potpisivanjem memoranduma o saradnji na realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata, dvije države izrazile spremnost da intezivno sarađuju i konkretizuju dalje aktivnosti vezane za izradu tehničke i projektne dokumentacije za putne pravce Plav – Dečani i projekat realizacije tunela Rozaje Peć, kao i za dionicu auto-puta Andrijevica – Peć – Pristina.

Kako je saopšteno, današnji sastanak radnih timova dva ministarstva prilika je da se obidje dio trase puta Plav Dečani, ali i dogovore dalje aktivnosti koje će timovi sprovoditi.

“Na obostrano zadovoljstvo, dogovoreno je da Studiju izvodljivosti za projekat izgradnje tunela Rožaje Peć finansira kosovska Vlada čime se potvrđuje namjera i odlučnost da se taj projekat dalje razvija” naglasio je Ibrahimović .

On je informisao prisutne da je u toku izrada projektne dokumentacije, a da su nacrtom budžeta za narednu godinu planirana sredstva za izgradnju puta projekta Plav – Dečani.

Prilikom obilaska trase upriličen je susret sa Predsjednikom Opštine Plav Nihadom Canovićem koji je ukazao na neophodnost izgradnje saobraćajnica kako bi se doprinijelo bržem i bezbjednijem protoku putnika i tereta.

Aliju je izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, naglašavajući spremnost resora na čijem je čelu da intezivno sarađuje sa kolegama iz Crne Gore kako bi te projekte realizovali u narednom periodu.

Kako je saopšteno, Ibrahimović je danas obišao i početak radova na sanaciji klizišta na lokalitetu Donje Luge na putu Andrijevica Plav.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije