fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIniciraće još 300 stečajeva do kraja juna

Iniciraće još 300 stečajeva do kraja juna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) će do kraja juna inicirati uvođenje stečaja u još 300 poreskih obveznika kojima je prethodno ukinuto rješenje o reprogramu poreskog potraživanja, saopštio je njen direktor Miomir M. Mugoša.

On je kazao da je PU donijela 1,5 hiljada rješenja o ukidanju reprograma i da je vrijednost tog ukupnog duga 50 miliona EUR.

„Do sada smo inicirali stečaj za 426 poreskih obveznika kojima je rješenje o reprogramu ukinuto i pripremili još 300 stečajeva do kraja drugog kvartala ove godine“, rekao je Mugoša na kontrolnom saslušanju u skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet.

Odbor je danas održao kontrolno saslušanje Mugoše i ministra finansija Darka Radunovića povodom primjene Zakona o reprogramu poreskih potraživanja.

Mugoša je kazao da stopa naplate reprogramiranih obaveza iznosi oko 72 odsto.

“Kroz reprogram poreskog duga do sada je naplaćeno 50,09 miliona EUR. Za prva tri mjeseca ove godine je naplaćeno 5,7 miliona EUR, a prema planu realizacije očekujemo da u ovoj godini naplatimo između 15 i 18 miliona EUR“, precizirao je Mugoša.

On je dodao da je trend naplate u očekivanom iznosu.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije