fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFokus na unapređenju saradnje dvije zemlje

Fokus na unapređenju saradnje dvije zemlje

Beograd, (MINA-BUSINESS) – Unapređenje ekonomske saradnje Crne Gore i Srbije, kao i zajednički infrastrukturni projekti, sa akcentom na saobraćajne – autoput i rekonstrukciju željezničke pruge Beograd-Bar, bili su fokus razgovora ministara finansija dvije zemlje, Aleksandra Damjanovića i Siniše Malog.

Tokom dvodnevne radne posjete Beogradu Damjanovića, danas su nastavljeni razgovori inicirani prilikom prethodnog bilateralnog susreta, tokom kojeg je veoma važnim ocijenjeno olakšavanje platnog prometa dvije susjedne zemlje.

Damjanović je istakao da Vlada ozbiljno razmatra mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore, po modelu Poštanske štedionice Srbije.

“Kolege ministri razgovarali su o brojnim izazovima aktuelne globalne krize i prednostima zajedničkog odgovora regiona na iste, kao i o snabdjevenosti regionalnog tržišta osnovnim životnim namirnicama i nabavci energenata”, navodi se u saopštenju.

Sastanak je bio prilika za razmjenu mišljenja o osnovnim ekonomskim parametrima, stranim direktnim investicijama i nivou sive ekonomije u dvije susjedne države.

“Razmijenjena su iskustva u sprovođenju e-fiskalizacije, a Damjanović je kazao da i Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja i da je realna procjena da do kraja tekuće ili početkom naredne godine ovaj sistem zaživi i kod nas. U Srbiji sistem e-fakture obuhvata više od 200 hiljada preduzeća”, rekli su iz Ministarstva.

Crnogorsku delegaciju, koju predvodi Damjanović, čine sekretarka Ana Raičević, državni sekretar Ilija Vukčević i direktor Uprave za igre na sreću Andrija Ćetković.

U ime tima Ministarstva finansija Srbije, sastanku su pored ministra prisustvovali i državne sekretarke, Slavica Savičić i Ana Tripović, kao i direktor Uprave za igre na sreću, Zoran Gašić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije