fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 29 prijava

Evidentirano 29 prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 29 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj prijava se, kao i u prethodnom periodu, odnosio na neizdavanje fiskalnih računa. Račune, prema evidentiranim prijavama, ne izdaje kafe bar Beba, Komunalna djelatnost, Turistička organizacija i restoran Cvijo u Baru, Orange taxi u Bijelom Polju, prodavnica torbi u Kotoru, Alo taksi i kafana Gradska pivnica u Podgorici, kafana Babilon u Budvi i Pab kino Durmitor u Žabljaku.

Građani su se žalili da Top dom Džemo u Baru ne isplaćuje prekovremeni rad zaposlenima i uskraćuje im dane godišnjeg odmora, a da radnici Mega taxija u Pljevljima nijesu prijavljeni. Zaposlenima u Ping pingu u Baru poslodavac, prema prijavama, uskraćuje godišnje odmore ucjenama i prijetnjama.

Evidentirane su prijave da prodavnica Radulović komerc u Podgorici ima različite cijene proizvoda na rafovima i na kasi, a podgorički restoran Moyi na meniju i na računima.

Građani su se žalili da zaposleni u Zračku nade u Pljevljima prodaje municiju u prostorijama u kojima borave maloljetnici, da u HDL-u Radanovići roba nema deklaraciju, a da zaposleni u Vanili u Podgorici nijesu osigurani.

Evidentirane su prijave da FA Rumija u Baru ne plaća porez, kao i da zaposleni u Perbacco kući u Baru iznosi informacije o stalnim gostima.

Građani su se žalili i na izdavanje lažnih diploma u Beranama, nepropisno parkiranje, pušenje u zatvorenom prostoru, obmanjivanje korisnika Skijališta Crne Gore prilikom kupovine ski pasa, neprijatan miris sa farme i izvođenje građevinskih radova bez dozvole.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije