fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEmisija o Crnoj Gori na ruskoj Muz-TV

Emisija o Crnoj Gori na ruskoj Muz-TV

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Jedna od najpopularnijih muzičkih televizija u Rusiji, Muz-TV, predstavila je Crnu Goru u emisiji Odmor bez putovanja, u okviru koje su gledaoci imali priliku da se upoznaju sa crnogorskom turističkom ponudom.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) su saopštili da je emisija premijerno emitovana 21. novembra, a planirana su još tri emitovanja do kraja godine, kao i pet u sljedećoj, sa preko 500 hiljada pregleda po emisiji.

Autor emisije, poznati ruski voditelj i influenser, Andrej Razigraev, koji posjećujući destinacije širom svijeta istražuje zanimljive priče lokalnog stanovništva i dijeli iskustva koja treba doživjeti, smatra da je Crna Gora destinacija prilagodljiva za svačiji džep i da su njeno najveće bogatstvo ljudi koji u njoj žive.

„Ukoliko iznajmite apartman, možete u sopstvenoj režiji uživati u ljepoti prirode, te poći javnim prevozom do drugih gradova. Gosti koji dolaze jahtama imaju veliki izbor restorana, yacht klubova, diskoteka i drugih sadržaja kojima mogu upotpuniti odmor. Pogodna je za mlađe, ali i za starije, koje opušta. Nevjerovatna je i raznovrsnost hrane i ukusa, od ribe i morskih plodova, riječne i jezerske ribe, kačamaka, hljeba, sira, do već nadaleko poznatog njeguškog pršuta i jagnjetine sa planine“, naveo je Razigraev.

On je u vrijeme pandemije dva puta posjetio Crnu Goru i dodao da razmišlja kako bi bilo lijepo da tu provede i Novogodišnje praznike.

Razigraev je kazao da je kada je prvi put došao u Crnu Goru na odmor, u avgustu, bio oduševljen ljepotom prirode i gostoprimstvom, te da je nakon odmora okupio ekipu i odlučio da se ponovo vrati u želji da Crnu Goru bolje upozna i pokaže drugima ono što je doživio.

On je, obilazeći Crnu Goru i snimajući kadrove za emisiju, u Kotoru sreo par iz Rusije, koji je saopštio da je tu prvobitno došao na ljetovanje, ali im se toliko svidjelo da su odlučili da se presele.

„Crna Gora je jedna od rijetkih država u kojoj za ruske državljane ne treba viza za odmor ili posjetu. To je veoma bitna stvar, posebno kada se radi o planiranju odmora. Jasan i sličan jezik, nivo bezbjednosti, cjenovna politika, sve je to nešto što svakako privlači ruske goste“, naveo je Razigraev.

Iz NTO su saopštili da je na kraju posjete, novinska ekipa bila saglasna da bi Crnu Goru trebalo nazvati “svebojna gora”, jer je obojena u svaku boju i nijansu, “od tirkizno plave na primorju, zelene koja dominira na Skadarskom jezeru, do braon-narandžaste na sjeveru”.

NTO i Turistička organizacija Tivta su, uz podršku hotela Regent Porto Montenegro i The Chedi Luštica Bay, organizovali studijsku posjetu predstavnika Muz-TV, koji su od 21. do 26. oktobra boravili u Crnoj Gori.

Podršku u organizaciji pružili su i Porto Montenegro i Luštica Bay.

Televizijski šou Odmor bez putovanja najgledaniji je među mlađom i srednjom generacijom publike, a petočlana novinska ekipa koja je boravila u Crnoj Gori, snimala je kadrove na području Tivta, Kotora, Herceg Novog, Budve, Cetinja, Danilovgrada, Plužina i Žabljaka.

Emisiju se može naći na linku: https://www.youtube.com/watch?v=rNDjOtLU7x4

Najčitanije

Fudbalske lopte

Zeta bolja od Ibra nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Zete pobijedili su Ibar, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 5:3,...