fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurović: Samo depolitizovana PKCG može pomoći ekonomiji i privrednicima

Đurović: Samo depolitizovana PKCG može pomoći ekonomiji i privrednicima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izbor novog predsjednika Privredne komore (PKCG) idealna je prilika da se ta ustanova konačno depolitizuje i da joj se vrati autonomija u radu i djelovanju, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Goran Đurović.

On je kazao da je PKCG, kao krovna organizacija svih privrednika, strateški važna za cijelu privredu i da u saradnji sa Vladom može uraditi puno, kako na privlačenju investitora, tako i na poboljšanju poslovnog ambijenta.

“Samo ta sinergija garantuje uspjeh PKCG u narednom periodu, koja mora biti sa jedne strane partner Vladi, a sa druge i zaštitnik crnogorskih poslodavaca”, naveo je Đurović u saopštenju.

Novi predsjednik PKCG, kako smatra, trebalo bi da bude osoba sa dovoljno energije i menadžerskog iskustva, da može zavrijedjeti poštovanje i pažnju od Vlade i crnogorskih privrednika.

“Crna Gora mora pokazati da takvi neukaljani i stručni kadar postoji i da je spreman da danonoćno radi na jačanju crnogorske ekonomije”, poručio je Đurović.

On je zaključio da nikakve političke kombinacije ili partijsko postavljenje na čelo PKCG za URU nije prihvatljivo, niti može donijeti dobro ekonomiji i privrednicima u Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije