fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurašković: Rijeka Crnojevića na margini države

Đurašković: Rijeka Crnojevića na margini države

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Rijeka Crnojevića, kao svojevrsni turistički dragulj na međunarodnom nivou, nalazi se na margini interesovanja grada i države, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Nikola Đurašković.

Đurašković je kazao da je dovoljno pogledati kako izgleda put koji Rijeku Crnojevića povezuje sa Cetinjem i Podgoricom, neosvjetljena staza ka Obodskoj pećini, druge javne površine ili postrojenje za tretman otpadnih voda koje je finansirala Evropska unija (EU) sa više od milion EUR, a koje cetinjski vodovod, kako tvrdi, duže od decenije ne stavlja u funkciju.

“Do kada će biti ovako i da li grad i država znaju za ove probleme? Da li građani koji žive na Rijeci Crnojevića i drugim cetinjskim selima i vrijedno rade zaslužuju ovakav odnos”, pitao je Đurašković koji je i predsjednik odborničke grupe SDP-a u Skupštini Prijestonice.

Cetinju je, kako je rekao, umjesto selektivnog pristupa potreban ozbiljan i odgovoran odnos, koji će garantovati ravnomjeran razvoj i ulaganje u sva sela na teritoriji Prijestonice.

“Samo se punom participacijom građana i mjesnih zajednica u procesu odlučivanja i određivanju prioriteta može obezbijediti ravnomjeran razvoj i pošten odnos prema svim građanima”, dodao je Đurašković.

SDP je pozvala građane i mjesne zajednice da se još snažnije organizuju i bore za svoja prava, kako bi obezbijedili da se njihov glas čuje i odlučuje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije