fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐukanović predstavio planirana zelena ulaganja EPCG

Đukanović predstavio planirana zelena ulaganja EPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović, predstavio je na Evropskom samitu o zelenim ulaganjima planirane projekte iz obnovljivih izvora energije te elektroenergetske kompanije.

Đukanović je na poziv ambasadorke Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Maddocks, prisustvovao Evropskom samitu o zelenim ulaganjima.

Ambasada Velike Britanije u Crnoj Gori bila je jedna od domaćina tog značajnog događaja.

„Evropski samit o zelenim ulaganjima je događaj koji se održava u cijeloj Evropi i koji je obezbijedio razmjenu iskustva u cilju smanjenja emisije ugljen-dioksisa i izazova sa kojima se suočavamo“, navodi se u saopštenju EPCG.

Đukanović je prisutnima predstavio vjetroelektranu (VE) Gvozd, solarne elektrane (SE) Briska Gora, Velje Brdo, Vilusi I, projekte Solari 3000+ i 500+, malu hidroelektranu (mHE) Otilovići, kao i HE Komarnica, Perućica – osmi agregat, Kruševo, Boka – Sutorina.

„Evropski samit o zelenim ulaganjima koncipiran je kao zajednički događaj koji se istovremeno održava u preko 20 glavnih gradova. Ovo je jedan od najvećih evropskih poslovnih trenutaka uoči COP26 konferencije koja će se održati u novembru“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije