fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDo sada stigla samo jedna prijava

Do sada stigla samo jedna prijava

Bar, (MINA-BUSINESS) – Na konkurs za izvršnog direktora Luke Bar do četvrtka je stigla samo jedna prijava, ali nije poznato ko je dostavio, piše Dan.

Iz lista su podsjetili da danas ističe rok za prijavu na konkurs za izvršnog direktora Luke Bar.

Кandidat za izvršnog direktora dužan je i, da uz prijavu i traženu dokumentaciju, dostavi pisani i obrazloženi predlog plana i programa rada Luke Bar.

Odbor direktora Luke Bar smijenio je sredinom oktobra izvršnog direktora Zariju Franovića i za vršioca dužnosti postavio Dragana Nikezića, dotadašnjeg direktora hotela Sidro.

Franović je Danu kazao da se najvjerovatnije neće prijaviti na konkurs, ali da će još danas razmisliti o tome. On je trenutno na odmoru, a raspoređen je na mjesto savjetnika.

Nakon smjene Franovića, Vlada je razriješila Odbor direktora koji je inicirao njegovu smjenu.

Akcionari Luke Bar su potom na vanrednoj sjednici Skupštine izabrali novi Odbor direktora, koji je imenovao Vojina Žugića za predsjednika, a Dedu Đelovića za njegovog zamjenika.

Žugić je izvršni direktor podgoričke kompanije Stadion, a Đelović rukovodilac u barskoj kompaniji.

Članovi Odbora su i generalni direktor Direktorata za pomorski saobraćaj, Vladan Radonjić i predstavnik manjinskih akcionara Aleksandar Jovović. Ostaje da se izbere još član ispred Bošnjačke stranke, jer ranije predloženi Rasim Honsić nema završen fakultet.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, Nikezić će konkurisati na mjesto izvršnog direktora.

Koverte sa imenima kandidata biće otvorene naredne sedmice, nakon čega će se održati sjednica Odbora direktora.

Najčitanije