fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnogorski Telekom dio međunarodne inicijative

Crnogorski Telekom dio međunarodne inicijative

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom je i ove godine dio međunarodne inicijative Women’s STEM Award, nagrade za žene u STEM oblastima, odnosno nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, koju već šestu godinu organizuje Deutsche Telekom.

“Nagrada je namijenjena studentkinjama završnih godina STEM fakulteta ili onima koje su nedavno diplomirale, a koje treba da dostave svoj diplomski ili magistarski rad iz oblasti: Cloud, Internet stvari /Internet of Things/, vještačka inteligencija, sigurnost na internetu i mreže budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Najbolji rad će biti nagrađen sa tri hiljade EUR, dok će posebno inovativni radovi biti nagrađeni sa 500 EUR u svakoj od kategorija.

Direktor za ljudske resurse u Crnogorskom Telekomu, Miroslav Janičić, kazao je da Crnogorski Telekom nastoji da u kontinuitetu podstiče i promoviše razvoj STEM oblasti u Crnoj Gori, budući da bez tih zanimanja ne može se napredovati u eri digitalne ekonomije.

“Priključujemo se i ove godine međunarodnoj inicijativi, kako bismo omogućili i studentkinjama iz Crne Gore učešće na ovom prestižnom takmičenju. Kao jedan od vodećih poslodavaca u Crnoj Gori, Telekom nudi atraktivne uslove za mlade stručnjake iz ovih oblasti, a ovo je dobra prilika da pokažu svoja znanja i sposobnosti”, rekli su iz Telekoma.

Takmičenje je otvoreno do 17. marta naredne godine, a detaljni uslovi konkursa i način prijave nalaze se na sajtu https://www.telekom.com/en/careers/women-s-stem-award

Najčitanije