fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora ima podsticajan ambijent za poslovanje banaka 

Crna Gora ima podsticajan ambijent za poslovanje banaka 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora ima podsticajan investicioni ambijent, a sve veći priliv direktnih stranih investicija i uvećan kapitalni budžet čine dobro okruženje za poslovanje banaka, ocijenio je predsjednik Vlade, Duško Marković.

On je, na sastanku sa delegacijom NLB banke, govorio o odličnim rezultatima u oblasti ekonomske politike u prethodne dvije godine, koji se ogledaju u ekonomskom rastu od oko 4,5 odsto, smanjenju budžetskog deficita, stabilizaciji javnih finansija, otvaranju novih radnih mjesta i oko pet odsto manjoj nezaposlenosti.

„U narednom periodu ćemo raditi na snažnoj investicionoj aktivnosti u turizmu, poljoprivredi i energetici, a posebno u oblasti razvoja infrastrukture. Vjerujem da će i banke u tome vidjeti šansu za razvoj“, rekao je Marković.

Iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću saopšteno je da su se sagovornici saglasili da je za investitore važan dobar i predvidljiv poslovni ambijent, kao i pouzdan pravni sistem.

Predsjednik Odbora direktora NLB u Crnoj Gori, Arčibald Kremšer, kazao je da je ta finansijska kompanija uspješno poslovala prethodne godine i predstavio njene dalje razvojne planove.

Sastanak je bio prilika i da se razgovara o otvorenim pitanjima.

Najčitanije