fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCKB predstavila proizvode nove generacije

CKB predstavila proizvode nove generacije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska komercijalna banka (CKB) je na tematskom događaju pod nazivom Budućnost je ovdje, predstavila široku ponudu digitalnih proizvoda najnovije generacije.

Iz CKB banke su kazali da su prvi put u Crnoj Gori korisnicima predstavili Apple Pay servis.

“Apple Pay pruža novo iskustvo sigurnog, brzog i jednostavnog plaćanja. Korisnici CKB Visa i CKB Mastercard kartica mogu plaćati beskontaktno Apple uređajima na svim prodajnim mjestima koja prihvataju beskontaktno plaćanje”, objasnili su iz banke.

Oni su naveli da je dolazak Apple-a, tehnološkog giganta i najvrijednije svjetske kompanije, pozicionirao Crnu Goru na mapu svjetskih dešavanja i lidera inovacija na prostoru Balkana.

Pored Hrvatske, Crna Gora je jedina zemlja regiona koja svojim stanovnicima pruža taj servis.

“Predstavljen je i novitet u okviru CKB GO aplikacije. Sada je moguće obavljati plaćanja i putem QR koda, ali i kreirati oročene depozite, mijenjati limite i statuse kartica, bilo kada i bilo gdje. Najavljeno je i širenje mreže bankomata sa cash-in opcijom, koja omogućava klijentima da gotovinu transferišu na karticu“, navodi se u saopštenju.

Svim korisnicima CKB kartica omogućena je i besplatna 3D Secure funkcionalnost, a aktiviranje je moguće putem CKB GO aplikacije ili na šalteru najbliže CKB poslovnice.

Glavni izvršni direktor CKB-a, Pal Kovacs, rekao je da je tehnologija stvorila nevjerovatne alate i resurse, donoseći korisne informacije nadohvat ruke i mijenjajući svakodnevno okruženje i navike.

“Postali smo dio digitalnog sistema u kojem kompanije zavise od sposobnosti inoviranja i identifikovanja sa klijentima kako bi podržali njihovu digitalnu transformaciju”, kazao je Kovacs.

On je rekao da se, uporedo sa ostatkom svijeta, mijenja i Crna Gora, podsjećajući da je CKB, prije 20 godina, predstavila svoju prvu platnu karticu.

“Danas u svom portfoliju imamo više od 20 različitih kartičarskih proizvoda i više od 100 hiljada izdatih kartica. Kada smo lansirali CKB GO internet i mobilno bankarstvo 2018. godine, bilo je teško zamisliti da ćemo dvije godine kasnije imati preko 20 hiljada korisnika, ili 30 odsto najaktivnije baze klijenata”, saopštio je Kovacs.

Iz CKB-a su najavili da će i u narednom periodu raditi na razvoju novih proizvoda kako bi klijentima pružili najbolje i jedinstveno bankarsko iskustvo.

“Naša vizija će ostati ista tokom narednih godina. CKB će ostati inicijator novih ideja i rješenja što će doprinijeti jačanju i stabilnosti investicionog okruženja”, zaključio je Kovacs.

Najčitanije