fbpx
NaslovnicaGlavna vijestCilj valorizacija brda Mavrijan u Ulcinju

Cilj valorizacija brda Mavrijan u Ulcinju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Dritan Abazović potpisao je Memorandum o razumijevanju između Vlade, Opštine Ulcinj i Al Shiddi grupacije o sagledavanju mogućnosti razvoja turističkog kompleksa u dijelu rta Mavrijan u Ulcinju.

Abazović je nakon potpisivanja u Vili Gorica kazao da je ovo veliki dan za Ulcinj i Crnu Goru, objašnjavajući da je brdo Mavrijan, koje se nalazi između Bara i Ulcinja, jedan izvanredan lokalitet, koji je sa tri strane okružen morem.

Prema njegovim riječima, ako do dogovora dođe, očekuje se da Crna Gora na tom lokalitetu dobije prestižni rizort, koji će imati nekoliko sadržaja turističke i komercijalne prirode.

“Ideja je da Mavrijan bude jedan novi mali grad koji će imati sve sadržaje. Vjerujem da je ovo ozbiljna grupacija, koja ima sve potrebne reference da razvija jedan ovakav projekat. Ovim se otvaraju biznis mogućnosti i za druge kompanije iz Saudijske Arabije, ali i drugih zemalja”, naveo je Abazović.

On je rekao da se dovođenjem brendove stvaraju mogućnosti za nova radna mjesta za crnogorske građane.

“Ovo je i super ulaznica za brojne partnere koje Al Shiddi grupacija ima. Svi koji žele da rade fer biznis, iz bio kojih zemalja, su više nego dobrodošli u Crnu Goru, koja je zemlja mogućnosti. Radujem se uspješnim privrednicima koji vide šansu u razvoju naše države”, poručio je Abazović.

Predsjednik Al Shiddi grupacije, Sulaiman Al Shiddi, podsjetio je da već 15 godina posluju u regionu, gdje imaju dobra iskustva, i da im je cilj da se šire i izvan regiona.

“Želim da zahvalim Vladi Crne Gore što nam je dala priliku da realizujemo sjajnu investiciju na Mavrijanu”, rekao je Al Shiddi.

On se i zahvalio i ministru kapitalnih investicija, Ervinu Ibrahimoviću, koji ga je ohrabrio i pozvao da dođe.

“Ovo će biti samo početak i velika mogućnost za arpske investitore na prostoru Crne Gore. Nadam se da ćemo sve prilike realizovati”, poručio je Al Shiddi.

Predsjednik Opštine Ulcinj, Omer Bajraktari, saopštio je da se danas otvara još jedna perspektiva za tu opštinu u nizu.

“Ovim činom otvaramo možda jedan od najvećih razvojnih potencijala Opštine Ulcinj – brdo Mvrijan. Radujem se saradnji sa grupacijom i drugim firmama koje će se priključiti i siguran sam da ćemo na tom lokalitetu imati jednu od najvećih investicija, možda i većih od ovih koje danas imamo u Crnoj Gori – Luštica Bay, Portonovi i Porto Montenegro”, zaključio je Bajraktari.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije