fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCilj očuvanje stabilnosti i povjerenja u finansijski sistem

Cilj očuvanje stabilnosti i povjerenja u finansijski sistem

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Očuvanje stabilnosti i povjerenja u finansijski sistem, uz obezbjeđivanje uslova za njegov snažniji doprinos ekonomskom rastu i razvoju, biće najvažniji zadaci u narednom periodu, poručila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović na sastanku sa predstavnicima banaka.

Iz CBCG je saopšteno da se Radović danas sastala sa predsjednicom i predsjednicima upravnih odbora banaka koje posluju u Crnoj Gori.

Radović je kazala da će CBCG kreirati uslove za dalji razvoj bankarskog sektora u najboljem interesu građana i privrede i naglasila da će ova institucija, u postupanju prema bankama, strogo poštovati principe neselektivnosti i objektivnosti.

„CBCG će se u narednom periodu fokusirati na jačanje bankarske regulative i nadzora, kao i na pružanje podrške inovacijama u finansijskom sektoru i implementaciji ESG standarda“, kazala je Radović, posebno naglasivši ključnu ulogu banaka u procesu predstojeće transformacije i izrazivši očekivanje snažnije sinergije.

Izrazivši punu spremnost za saradnju sa regulatorom, predstavnici banaka uputili su čestitke Radović povodom izbora na ovu važnu funkciju i poželjeli joj uspjeh u radu.

„U interesu uspješnog puta ka integraciji u sistem evropskih centralnih banaka, u nama ćete imati pouzdane partnere, posvećene saradnji i zajedničkom prevazilaženju svih izazova i prepreka“, naveo je predsjednik Upravnog odbora Udruženja banka Crne Gore (UBCG), Aleksa Lukić.

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar UBCG Bratislav Pejaković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije