fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCijene nafte blizu 75 USD

Cijene nafte blizu 75 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) – Cijene nafte stabilizovale su se ispod 75 USD, balansirajući između procjena o nedovoljnom snabdijevanju i signala o posustajanju američke i kineske ekonomije.

Na londonskom tržištu cijena barela bila je gotovo nepromijenjena u odnosu na četvrtak i iznosila je 74,93 USD. Značajnijih promjena u cijeni nije bilo ni na američkom tržištu, gdje se barelom trgovalo po 70,91 USD, prenosi SEEbiz.

Trgovce su zabrinuli povećanje broja zahtjeva za isplatom naknada za nezaposlenost u Sjedinjenim Američkim Državama i neočekivano snažan pad novih kredita u Kini u aprilu, koji je podstakao strahovanja da postpandemijski oporavak posustaje.

Potrošačke cijene u Kini porasle su u aprilu slabije nego u martu, a proizvođačke cijene smanjile su se snažnije nego što se očekivalo.

Trgovci strahuju i zbog odgođenih pregovora kabineta američkog predsjednika Joea Bidena i Kongresa o podizanju plafona državnog zaduživanja. SAD-u prijeti finansijska i ekonomska katastrofa ako Kongres ne podigne plafon, upozorila je ministarka finansija Janet Yellen.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije