fbpx
NaslovnicaMINA BusinessČarapić: Iz prospekta se vidi da se radi o diskontnoj emisiji

Čarapić: Iz prospekta se vidi da se radi o diskontnoj emisiji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad, Vasilije Čarapić, objavio je prospekt crnogorske obveznice iz 2020, gdje se, kako je kazao, vidi da se radi o diskontnoj emisiji.

“Nominalna vrijednost svake obveznice je određena na 100, i ako se prodaje ispod te vrijednosti, radi se o diskontu, a ako se prodaje iznad te vrijednosti, radi se o premiji”, napisao je Čarapić na svom Twitter nalogu.

On je na linku https://twitter.com/CarapicVasilije/status/1630144486004203520/photo/1 objavio prospekt CG obveznice iz 2020, gdje se, kako je naveo, odmah vidi da se radi o diskontnoj emisiji.

Čarapić je reagovao na navode ministra finansija, Aleksandra Damjanovića, koji je kazao da je ključno pitanje ko su kupci koji su dobili diskont (popust) na obveznice i zašto toga nema u prospektu o emisiji, a što mora biti, i čemu falsifikovanje isprava o prenosu sredstava sa trezora na račun Centralne banke.

“Damjanović je, dakle, samo trebalo da pročita naslov prospekta, a ne da ovako blamira sebe i Vladu Crne Gore”, dodao je Čarapić.

Damjanović je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti kazao da je taj proces pod sumnjom dvije godine i detaljno su u Ministarstvu finansija pregledali svu dokumentaciju u ovom slučaju.

Damjanović je saopštio da će danas biti predata dokumentacija Specijalnom državnom tužilaštvu u vezi sa emisijom euroobveznica koja je bila 2020. godine.
(kraj) sam/jlb

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije