fbpx
NaslovnicaMINA BusinessČanović ponovo predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Čanović ponovo predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je na konstitutivnoj sjednici ponovo izabrao Miodraga Čanovića za predsjednika Odbora direktora kompanije.

Iz kompanije je saopšteno da su u novom sazivu Odbora direktora, pored Čanovića, i Zoran Đukanović, Dragan Laketić, Ivan Mitrović i Emil Đokić.

Čanović je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore 1977. godine, kad je i počeo poslovnu karijeru u nikšićkoj Željezari. Funkciju pomoćnika ministra za energetiku obavljao je od 2004. do prošle godine.

Iz kompanije su saopštili da je Čanović radio i aktivno učestvovao u realizaciji više značajnih projekata iz oblasti energetike. Bio je član Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) od juna 2008. godine, a prvi put je izabran za predsjednika Odbora direktora CEDIS-a u junu 2016. godine.

CEDIS se u junu 2016. godine izdvojio iz Elektroprivrede (EPCG), od kada posluje kao samostalno preduzeća sa licencom za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema.

Osnovne djelatnosti CEDIS-a su distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za preko 390 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Najčitanije