fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBulajić: Saradnja sa SCO značajna za reformu UPC

Bulajić: Saradnja sa SCO značajna za reformu UPC

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Saradnja sa Svjetskom carinskom organizacijom (SCO) od velikog je značaja na putu reformi i razvoja Uprave prihoda i carina (UPC), saopštio je njen direktor Vladimir Bulajić.

On je poručio da je cilj da UPC postane snažna, moderna, u potpunosti profesionalna, depolitizovana i transparentna institucija.

„Najbolji pokazatelj ispravnog, profesionalnog i sistemskog rada je i snažna podrška SCO, koja se ogleda i u posjeti njenog generalnog sekretara, Kunia Mikurija”, rekao je Bulajić.

Iz UPC je saopšteno da u Crnoj Gori, na poziv Bulajića, boravi generalni sekretar SCO, Kunio Mikurija, koji će se tokom radne posjete sastati i sa predstavnicima najvažnijih državnih adresa.

Tokom dana, nakon razgovora Bulajića i Mikurija, biće predstavljen rad jedne od najvažnijih crnogorskih institucija, s posebnim osvrtom na carinsku službu i izazove digitalizacije.

Predstavnici Uprave će i prezentovati aktuelne i planirane projekte, koji vode ka potpunoj elektronskoj komunikaciji, odnosno bespapirnom poslovanju službe.

Planirana je, između ostalog, diskusija o prioritetima na nivou carinske politike, kao i obilazak graničnog prelaza Dobrakovo na granici sa Srbijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije