fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBez posla bi moglo ostati 90 radnika

Bez posla bi moglo ostati 90 radnika

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Trenutno se razmatra status 90 radnika koji imaju ugovore o djelu i koji su zaposleni u Željezari na poslovima obezbjeđenja, održavanja kruga fabrike i na poslovima održavanja, saopštio je predsjednik sindikata Željezare Ivan Vujović.

On je portalu Onogošt kazao da će, prema njihovim saznanjima, odluka biti donesena u ponedjeljak ili utorak.

“Sigurno da mi nijesmo oni koji odlučuju i da je prava adresa menadžment kompanije koji su te ljude angažovali i koji su vjerovatno imali neke garancije od njih za zaposlenje. Ono što ja mogu da kažem za te ljude jeste da su oni svoje poslove obavljali časno i savjesno. Ja opet ponavljam da je prava adresa naš i menadžment Elektroprivrede (EPCG) od kojih ovom prilikom tražim da se uozbilje i da radnicima Željezare obezbjede posao i zarade koje oni sigurno zarade svaki mjesec”, naveo je Vujović.

Da li taj posao donosi profit, kako je kazao, to nije pitanje za radnike.

“Mi smo se borili za ovu fabriku punih devet mjeseci, da radimo i da odnosimo zarade svojim kućama, a ne da bi EPCG uvećala svoju imovinu. Nama nije to bio cilj i to neka svi znaju. Neka se između sebe vide ko je kriv zašto se biznis plan koji je usvojen u januaru nije ispoštovao u potpunosti. Ja znam da radnici nijesu krivi, a ovi “glavaši” neka se vide između sebe ko je kriv”, saopštio je Vujović.

On je rekao da imovina koja je državi donijela profit od 34 miliona sigurno nije gubitak.

“Ali ta imovina je sa sobom državi donijela i radnike, to neka ne zaborave nikad”, kazao je Vujović.

Željezara broji oko 400 radnika.

Željezaru je nakon višemjesečnih pregovora i protesta radnika, od turskog Tosčelika Elektroprivreda kupila za oko 20 miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije