fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Zahtjevi radnika Primorke maksimalno opravdani

Abazović: Zahtjevi radnika Primorke maksimalno opravdani

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je maksimalno posvećena da se problematizacija privatizacije Primorka Bar aktuelizuje, pri čemu su zahtjevi radnika maksimalno opravdani, ocijenio je vicepremijer Dritan Abazović.

“Uzeli smo obavezu da im pomognemo u tome. Zahtjevi radnika su maksimalno opravdani i imaju realne zahtjeve“, rekao je Abazović nakon sastanka sa predstavnicima radnika Primorka Bar.

Abazović je rekao da će u tom smislu naredne aktivnosti Kabineta potpredsjednika Vlade biti da u komunikaciji sa predsjednikom skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, Maksimom Vučinićem, otvore javnu debatu i pozovu sve da ukrste argumente.

Abazović je naveo da će Kabinet potpredsjednika Vlade poslati urgenciju prema Državnom tužilaštvu i izrazio nadu da neko novo Tužilaštvo neće čekati da zastari predmet i da će procesuirati sve one koji su učestvovali u očiglednim koruptivnim radnjama u slučaju privatizacije Primorke.

Predstavljajući problem privatizacije, predstavnici radnika Primorka Bar su tražili da se Vlada aktivnije uključi u rješavanje njihovog problema.

Predstavnici radnika kazali su da gro njihovih problema leži u Državnom tužilaštvu, koje ranije nije ispoštovalo procedure i koje je kasnilo za svojim zaključcima.

U vrlo korektnom razgovoru, Abazović i predstavnici radnika saglasili su se da, sa ljudske strane, razumiju napore Edina Begzića da se bori za prava radnika kojima ne pripada, ali da metoda koju je izabrao nije prikladna.

Begzić je prije nekoliko dana prijetio da će aktivirati eksploziv ispred filijale NLB banke u Baru ukoliko se ne zakaže sastanak sa predstavnicima Vlade kako bi se pronašlo rješenje za isplatu novčanih potraživanja za zaposlene Primorke.

“U tom smislu, oni su kazali da se nadaju da će pravosudni organi imati to u vidu i karakterisati pomenuti slučaj kroz olakšavajuće okolnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije