fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Država će uraditi sve da riješi probleme radnika KAP-a

Abazović: Država će uraditi sve da riješi probleme radnika KAP-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vicepremijer Dritan Abazović saopštio je da će država uraditi sve što je u zakonskim okvirima, kako bi pronašla rješenje koje će zadovoljiti obespravljene radnike Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) kojima je ugovor o radu okončan u decembru.

Abazović je danas primio radnike KAP-a koji su protestovali ispred zgrade Vlade i poručio da razumije njihov problem.

Sastanku su, kako je saopšteno iz Kabineta potpredsjednika Vlade, prisustvovali i inspektori rada uz Uprave za inspekcijske poslove (UIP), Zlatko Popović i Predrag Nešković.

“Predstavnici radnika KAP-a upoznali su Abazovića sa problemima sa kojima se suočavaju, napominjući da im beneficirani radni staž nije uplaćivan tokom stečaja, već samo za redovni radni staž, zbog čega im je sada onemogućen odlazak u penziju”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici radnika KAP-a su Abazovića upoznali i sa raznim propustima koji su pratili tokom stečajnog postupka, ukazujući na kršenje osnovnih ljudskih prava.

“Oni su naveli da zbog tih propusta ranijih vlasnika KAP-a, pravo na penziju ne može da ostvari 145 radnika, a da je spornim zaključkom iz 2013. godine obaveza Vlade prema njima iznosila oko osam miliona EUR”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije