fbpx
NaslovnicaGlavna vijestZadatak nove vlade da nastavi reforme do vanrednih izbora

Zadatak nove vlade da nastavi reforme do vanrednih izbora

Podgorica, (MINA) – Zadatak nove vlade je da sanira štetu, smanji tenzije i nastavi reforme do vanrednih parlamentarnih izbora, ocijenjeno je iz Liberalne partije (LP).

Kako su kazali iz LP, nakon 14 mjeseci “agonije, stagnacije i urušavanja svega što je Crna Gora postigla u posljednje dvije decenije”, sinoć je konačno poslata u istoriju 42. Vladu sa Zdravkom Krivokapićem na čelu.

“Koliko je ta Vlada bila očigledan kamen o vratu Crne Gore pokazala je i sinoćnja sjednica Skupštine na kojoj se malo ko, čak iz redove dojučerašnje većine, usudio da je brani, da brani neodbranjivo”, smatraju oni.

LP zajedno sa partnerima i građanima, kako se navodi, dala je nemjerljiv doprinos takvom razvoju događaja i raskrinkavanju nesposobnosti i nepočinstava bivše Vlade.

“Nepokolebljivo smo ukazivali na pogubnu politiku i osvješćivali građane šta se zapravo dešava i konačno, uspjeli smo da srušimo kleronacionalističku vlast koja je izgubila svaki kompas i pojam o realnosti”, kaže se u saopštenju.

U LP smatraju da je pred Crnom Gorom još veći izazov da uspije da postigne politički i društveni konsenzus.

“Široku saglasnost različitih aktera, partija, civilnog sektora i građana, oko daljeg pravca razvoja Crne Gore, njenog povrataka na evropski put i saniranja učinjene štete koja nije mala”, dodaje se u saopštenju.

Iz LP poručuju da svi moraju ostaviti partijski interes iza sebe.

“Crnu Goru, njen razvoj, modernizaciju i smirivanje tenzija kroz eliminisanje kleronacionalizma staviti na prvo mjesto. Sve drugo značilo bi da smo uzalud izgubili godine za nama”, kazali su oni.

LP je uvjeren da će nova vlada, ko je god činio, biti snaga koja će imati čvrsto proevropsko, građansko i antifašističko opredjelje, i samo takva vlada će, kako se kazali, imati apsolutnu podršku te stranke.

“Uz snažnu međunarodnu podršku naših partnera, ALDE saveza liberala Evrope i Liberalne Internacionale, koji pomno prate dešavanja u Crnoj Gori, bićemo konstruktivan partner u svim budućim procesima ali i snažan kritičar, kao i do sada, svih eventualnih anomalija i skretanja da takvog puta progresa i reformi”, navodi se u saopštenju.

U LP očekuju da će se nakon stabilizacije države, formiranjem vlade ograničenog roka trajanja, steći uslovi za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

“Koji će konačno vratiti Crnu Goru u mirne političke vode i potvrditi stabilnost po kojoj je naša država bila prepoznata u region”, saopšteno je iz LP.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...