fbpx
NaslovnicaGlavna vijestZa subvencije danas isplaćeno 1,9 miliona EUR

Za subvencije danas isplaćeno 1,9 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Preduzećima i zaposlenima, koji su za program subvencija aplicirali tokom praznika i ispunili kriterijume predviđene programom, danas je iz budžeta isplaćeno 1,9 miliona EUR u bruto iznosu, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

„Što se tiče programa subvencija, svima koji su aplicirali tokom praznika i ispunili kriterijume predviđene programom je već danas uplaćena zarada na žiro račun poslovne banke preko koje primaju zaradu“, kazala je Sekulić na konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela.

Ona je navela da se radi o 1.612 preduzeća i 6.651 zaposlenom, za koje je iz budžeta danas isplaćeno 1,9 miliona EUR u bruto iznosu.

Sekulić je objasnila da su to zahtjevi koji su preko aplikacije primljeni u prethodna dva i po dana.

„Osim toga, danas smo do 16 sati primili još dodatno 1,5 hiljada novih zahtjeva za još šest hiljada zaposlenih, od kojih je u toku dana odobreno više od 90 odsto i njima će novac biti isplaćen već sjutra“, najavila je Sekulić.

Ona je kazala da će od večeras biti u funkciji poseban dio aplikacije za prijavu preduzetnika koji nemaju digiralni sertifikat i da je taj program maksimalno pojednostavljen.

Sekulić je dodala da taj program zahtijeva unošenje samo nekoliko najosnovnijih podataka za autentifikaciju.

„Na portalu ePrijava su objavljeni i brojevi telefona koje korisnici mogu da kontaktiraju u slučaju bilo kakvih tehničkih problema, ili potrebe za asistenciju prilikom unošenja zahtjeva“, kazala je Sekulić.

Govoreći o primjeni mjera, ona je navela da su pratili šta se danas dešava na terenu.

One se, kako je kazala, u velikoj mjeri poštuju.

„Ali isto tako ima određenih slučajeva i primjera da se mjere ne poštuju u punom kapacitetu“, rekla je Sekulić i dodala da su inspekcije i komunalna policija na terenu i da ukazuju na nepravilnosti.

Ona je navela da je Call centar u Privrednoj komori u punom kapacitetu aktivan i pozvala je sve koji imaju neke nejasnoće da se jave na taj broj kako bi dobili uputstva za dalje.

Najčitanije