fbpx
NaslovnicaGlavna vijestURA: DF-u i Demokratama ministarske fotelje važnije od reformi

URA: DF-u i Demokratama ministarske fotelje važnije od reformi

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) i Demokrate mogu već danas da zakažu sjednicu Skupštine, ako imaju potrebnu većinu za rekonstrukciju Vlade, poručili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Iz te partije su kazali da se iz sinoćnjeg zajedničkog saopštenja DF-a i Demokrata vidi da su im ministarske fotelje značajnije od reformi u Tužilaštvu i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Izbor Tužilačkog savjeta ne smije biti dio političkih kalkulacija bilo kog političkog subjekta, a reforme u ovoj oblasti ne mogu se uslovljavati bilo čijim političkim apetitima. No, i to je legitiman politički put tog spektra političke scene“, poručili su iz GP Ura.

Oni u reagovanju naveli da pozdravljaju, kako su kazali, sinergetski pristup DF-a i Demokrata i gotovo nepodijeljen politički stav o daljim političkim procesima u Crnoj Gori.

Prema njihovim riječima, javnost je dugo mislila da se radi o političkim subjektima koji nemaju ničeg zajedničkog u sagledavanju budućih procesa.

„Jedinstveni pristup DF-a i Demokrata ovim povodom pozdravljamo, jer sada imamo popriličnu iskristalisanu situaciju na političkoj sceni Crne Gore“, poručili su iz GP URA.

Oni su naglasili da „ni za jotu“ neće napustiti principe iz sporazuma koji su 9. septembra prošle godine potpisala tri čelnika izbornih lista aktuelne većine.

Iz GP URA su kazali da evropska, građanska i ekološka Crna Gora, okrenuta EU integracijama kao najvećim prioritetom države, ostaju njihova polazna osnova od koje nikada neće odustati.

„Ko takav koncept ne želi, rekli smo i ponavljamo, može tražiti druge partnere, a URA u tome neće biti saučesnik“, poručili su iz te partije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Tamara Vujovic

Vujović: Sloboda medija zajednička odgovornost svih društvenih aktera

Podgorica, (MINA) - Sloboda medija je zajednička odgovornost svih relevantnih društvenih aktera, poručila je...