fbpx
NaslovnicaGlavna vijestU pucnjavi na fakultetu u Pragu 14 mrtvih i 25 ranjenih

U pucnjavi na fakultetu u Pragu 14 mrtvih i 25 ranjenih

Prag, (MINA) – Naoružani napadač ubio je 14 i ranio 25 ljudi na univerzitetu u centru Praga, rekli su češki ministar unutrašnjih poslova Vit Rakusan i šef policije Martin Vondrasek.

Pucnjava se dogodila u zgradi Fakulteta umjetnosti Karlovog univerziteta koja se nalazi na trgu Jana Palacha, što je izazvalo paniku u cijelom centru Praga.

Vondrasek je rekao da policija vjeruje da je osumnjičeni ranije danas ubio svog oca u rodnom gradu Hostounu, zapadno od Praga, i da je planirao da se ubije.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE), Vondrasek je osumnjičenog opisao kao odličnog učenika, ali nije dao nikakve druge informacije.

On je rekao da je napadač bio legalni vlasnik oružja.

Nastavnik na univerzitetu Sergej Medvedev potvrdio je za RSE da su nastavnici i studenti primili mejlove u kojima im se nalaže da ostanu zabarikadirani u učionicama i ugase svjetla kako bi se zaštitili od napadača, koji se u to vrijeme nalazio u zgradi.

Češki mediji objavili su da je ubica objavio poruke na Telegramu u kojima se poziva na pucnjavu u školi u ruskom gradu Brjansku 7. decembra u kojoj je 14-godišnja Ruskinja iz puške pucala na svoje drugove iz razreda i ubila 13-godišnju djevojčicu, ranila nekoliko drugih prije nego što je izvršila samoubistvo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije