fbpx
NaslovnicaCrna GoraSituaciju sa Lamelom C riješiti na način najmanje štetan po građane

Situaciju sa Lamelom C riješiti na način najmanje štetan po građane

Podgorica, (MINA) – Institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda saopštila je da očekuje da se situacija sa stambenom zgradom u podgoričkom naselju Zabjelo, čije je rušenje počelo jutros, razriješi na način koji će proizvesti najmanje štete po zdravlje i kvalitet života građana.

Iz institucije Zaštitnika su kazali da su jutros dobili poziv stanara da se uključe u rješavanje njihovog problema.

“Do sada nijesmo imali obraćanja, niti podnešenih pritužbi ovim povodom, pa samim tim ne raspolažemo ni činjenicama o ukupnom djelovanju nadležnih organa”, rekli su iz institucije Zaštitnika.

Kako su naveli, predstavnici te institucije su danas posjetili građane koji se nalaze u zgradi u cilju provjere stanja na terenu, prvenstveno u vezi sa očuvanjem njihovog zdravlja i života.

Navodi se da su tom prilikom sa advokaticom Sanjom Radulović razgovarali o nadležnostima Zaštitnika i mogućnostima djelovanja, nakon eventualnog podnošenja pritužbe koju je ona najavila.

Iz institucije Zaštitnika su kazali da se Ombudsman o pravnim aspektima i eventualnoj povredi prava može izjasiti jedino kroz postupak po pritužbi.

“Ali iskreno želimo i očekujemo da se ova situacija razriješi na način koji će proizvesti najmanje štete po zdravlje i kvalitet života građana”, ističe se u saopštenju.

Ukazuje se da se u postupku pred Zaštitnikom ne mogu mijenjati, poništavati ili preinačiti odluke nadležnih organa, već isključivo situacija koja bi vodila eventualnoj povredi ljudskih prava i sloboda.

“U međuvremenu, Zaštitnik će voditi računa o svim okolnostima ovog događaja, uključujući i dobijanje relevantnih informacija koje bi pomogle u sagledavnju situacije, po očekivanom podnošenju pritužbe”, dodaje se u saopštenju.

Iz institucije Zaštitnika su podsjetili da nakon otvaranja postupka po pritužbi, ne mogu komentarisati detalje i preduzete radnje u predmetu, kako ne bi prejudicirali ishod postupanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije