fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRakčević: U vladi će biti Crno na bijelo, SNP i manjine

Rakčević: U vladi će biti Crno na bijelo, SNP i manjine

Podgorica, (MINA) – U novoj vladi biće samo koalicija Crno na bijelo, Socijalistička narodna partija (SNP) i manjinske stranke, kazao je Luka Rakčević iz Građanskog pokreta URA.

“To je bila poruka i prethodnih mjeseci. Potpisnici Memoranduma o saradnji treba da budu okosnica nove vlade”, kazao je Rakčević TV Crne Gore.

URA je u četvrtak održala sastanke sa predstavnicima SNP-a, Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP) o manjinskoj vladi.

Rakčević je kazao da je da su tokom jučerašnjih sastanaka nastavljene diskusije oko brojnih otvorenih pitanja.

“Mislim da će se vrlo brzo doći do konačnog koncepta evropske vlade. Što se tiče mandatara (Dritana Abazovića), on je svoj gro posla uspješno završio, da su svi ključni detalji do kraja koncipirani”, naveo je Rakčević.

On vjeruje da će vlada biti formirana, prenosi portal RTCG.

“To je odraz političke odgovornosti svih subjekata koji mjesecima govore o formiranju evropske vlade koja treba da riješi izazive koje odlazeća vlada nije uspjela da riješi”, naveo je Rakčević.

On je ocijenio da je nemoguće formiranje političke vlade.

“Krupne razlike nas sprječavaju da u ovom trenutku budemo dio neke političke vlade i to je svima rečeno u više navrata”, istakao je Rakčević.

On je kazao da se nada da će sjednica Skupštine Crtne Gore biti sazvana brzo.

“To je uvođenje veoma opasnog presedana koji se svima može obiti o glavu. Privatizovanje instiutucija od jednog čovjeka ili partije zbog uskopartijskih interesa je loše”. rekao je Rakčević.

On je kazao da, ukoliko Strahinja Bulajić ne bude htio da zakaže sjednicu, postoje mehanizmi da to drugi potpredsjednici urade umjesto njega.

“Na dnevnom redu te sjednice trebalo bi da bude i Zakon o akcizama. Niko nema alibi za sprječavanje takvog predloga, jer bi građani odmah osjetili benifite. Na jednom rezervoaru goriva uštedjeli bi do 15 EUR”, istakao je Rakčević.

On smatra da novi izbori ne bi donijeli ništa novo jer bi se ponovo ušlo u nove pregovore i nove eksperimente.

“Mnogo je bolje, ukoliko postoji prostor za to, da se dogovorimo oko formiranja evropske vlade kako bi u narednih godinu i po dana uspjeli da odradimo ključne korake, a nakon toga organizovati fer izbore”, ocijenio je Rakčević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije