fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRakčević: Odbornici posebnog kluba će sjutra doći na sjednicu

Rakčević: Odbornici posebnog kluba će sjutra doći na sjednicu

Podgorica, (MINA) – Odbornici posebnog kluba doći će sjutra na sjednicu Skupštine Glavnog grada, kazao je zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević.

Sjedinca Skupštine Glavnog grada trebalo je da bude nastavljena u ponedjeljak, ali je na zahtjev odbornika koji su napustili Pokret Evropa sad (PES) odgođena za srijedu.

“Odbornici posebnog kluba će se sjutra pojaviti na sjednici Skupštine Glavnog grada kada je i ultimativni rok za održavanje sjednice, kako bismo debolikirali Skupštinu i usvojili važne odluke i kako bi se politička kriza ublažila i riješila”, rekao je Rakčević u emisiji Reflektor na Televiziji Vijesti.

Tu informaciju potvrdio je i Balša Špadijer koji je dio novoformiranog odborničkog kluba i sekretar za finansije Glavnog grada, prenosi portal Vijesti.

Špadijer je kazao da je napustio PES jer su neke odluke donošene netransparentno na elektronskim sjednicama, nije bilo dodatnih konsulatacija i zbog drugih okolnosti.

“Kulminacija je bila što smo iz novina saznali da smo i raspušteni što nijesmo mogli da prihvatimo i negdje smo bili stava i mišljenja da više ne pripadamo tom sistemu vrijednosti, toj političkoj organizaciji i zato smo napustili Pokret Evropa sad”, rekao je Špadijer.

Odbornik PES-a u Skupštini Glavnog grada Vasilije Čarapić rekao je da su se u u toj partiji definitivno desili procesi ostavkom Jakova Milatovića i ostalih članova partije.

“Smatram da je ključna determinanta ostavke odbornika kopča sa Jakovom Milatovićem i u tome nema ništa loše. Svako razmišlja na određeni način i oni su vjerovatno više razmišljali kao Milatović”, rekao je Čarapić.

On je dodao je da bi nepoštovanje koalicinog sporazuma u Glavnom gradu za njega predstavljao model ponašanja koji odgovara opozicionom djelovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije