fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPostoje stranke kojima su interesi društva iznad partijskih

Postoje stranke kojima su interesi društva iznad partijskih

Podgorica, (MINA) – Memorandum o saradnji Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Civisa i manjinskih partija potvrdio je da postoje stranke, koje bez obzira na razlike, stavljaju interese društva i države iznad partijskih, poručili su iz URA-e.

Politička direktorica te stranke, Ana Novaković Đurović, kazala je da je interes crnogorskog društva ublažavanje nacionalnih, etničkih i vjerskih podjela i tenzija, zajednički rad na ekonomskom oporavku i uspostavljanju vladavine zakona i pravednog društva.

,,Memorandum o saradnji potvrđuje da postoje politički subjekti koji, bez obzira na programske i ideološke razlike, stavljaju interes države i društva iznad partijskih”, rekla je Novaković Đurović.

Prema njenim riječima, Crnoj Gori je potrebno pomirenje umjesto učestalih tenzija, zajednički rad umjesto međusobnih podmetanja i otvaranje prozora ka budućnosti, a zatvaranje vrata prošlosti.

“Oni koji upućuju otrovne strijele na osnaživanje saradnje partija vlasti URE, SNP-a i Civisa sa manjinskim partijama, ne zaslužuju da vrše vlast u Crnoj Gori”, ocijenila je Novaković Đurović.

Novaković Đurović je dodala da dijelovi opozicije, koji pokušavaju da Memorandum iskoriste u svrhu plasiranja njihovog viđenja raspleta političke krize, samo izazivaju nove tenzije i uzbunjuju javnost.

Ona je kazala da URA poziva sve političke subjekte da podrže povezivanje različitih političkih subjekata oko zajedničkih vrijednosti.

“Ukoliko bi to učinile sve političke partije zastupljene u crnogorskom parlamentu, pokazali bismo da smo kao društvo zreli da budemo dio evropskog sistema vrijednosti”, rekla je Novaković Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije