fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPoslanici Demokrata zamrzli članstvo u Odboru za izbornu reformu

Poslanici Demokrata zamrzli članstvo u Odboru za izbornu reformu


Podgorica, (MINA) – Poslanici Demokratske Crne Gore, Danilo Šaranović i Momo Koprivica, zamrzli su članstvo u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu, saopšteno je iz te partije.

Šaranović je kazao da je prvu sedmicu nove antidemokratske vlasti obilježilo gaženje Ustava, zakona i pravnog sistema države, uz izuzetno nekorektan odnos prema opoziciji.

„U takvom ambijentu posebno se izdvaja usvajanje skandaloznog Zakona o odlaganju izbora, koji je usvojen bez bilo kakve konsultacije sa opozicijom, ali i zaobilaženjem Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu“, naveo je Šaranović.

Prema njegovim riječima, Demokrate su pravovremeno upozoravale, ali je očito da je potreba nove vlasti da bježi od izbora bila jača od bilo kog razumnog glasa i argumenta.

„S tim u vezi, kolega Momo Koprivica i ja zamrzavamo članstvo u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu“, istakao je Šaranović.

To su, kako je naveo, učinili kako bi, sa jedne strane, poslali jasnu poruku da je takav odnos prema opoziciji, bezakonje i gaženje dijaloga neprihvatljivo.

„A sa druge strane pokazali da ćemo pratiti u narednom periodu da li će se nastaviti tim putem ili će se pak promijeniti odnos, pa ćemo u skladu sa tim donositi i dalje odluke vezano za rad Odbora“, dodaje se u saopštenju Šaranovića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije