fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOpozicija pripremila platformu za građanski i evropski konsenzus

Opozicija pripremila platformu za građanski i evropski konsenzus

 

Podgorica, (MINA) – Dogovor i građanski konsenzus o pitanjima funkcionisanja države i evropske perspektive Crne Gore, cilj je Platforme za građanski i evropski konsenzus kroz politički dijalog, koju je pripremilo deset opozicionih partija, saznaju Dnevne novine.

Taj dokument su potpisale Demokratska partija socijalista Crne Gore, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate Crne Gore, Bošnjačka stranka, Albanska alternativa, Demokratska unija Albanaca, Demokratska partija, Forca, Liberalna partija i HGI.

U dokumentu se navodi da su konstruktivna komunikacija između političkih aktera, izbor nosilaca pravosudnih funkcija, uspostavljanje odgovornih i funkcionalnih državnih organa, dalja reforma izbornog zakonodavstva, ključna pitanja na koja bi trebalo usmjeriti politički dijalog.

Cilj političkog dijaloga je da se oko tih tema obezbijedi potreban nivo konsenzusa u Parlamentu čije je rješavanje preduslov da zemlja krene naprijed i izađe iz političke i institucionalne blokade.

Potpisnici, prema saznanjima Dnevnih, pozivaju i sve parlamentarne partije i svakog poslanika koji dijele vrijednosti koje dokument afirmiše, da pristupe Platformi i učestvuju u prijeko potrebnom političkom dijalogu za očuvanje i dalju nadogradnju vrijednosti građanske i evropske Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

DPS

DPS: Spajić da kaže da li je izjava Šćekića zvanični stav Vlade

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je premijera Milojka Spajića da se...