fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOdluke nijesu utvrđene zbog tendencioznog tumačenja Krivokapića

Odluke nijesu utvrđene zbog tendencioznog tumačenja Krivokapića

Podgorica, (MINA) – Savjet za odbranu i bezbjednost zbog politički tendencioznog tumačenja pozitivnih propisa predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, nije utvrdio predložene odluke na današnjoj sjednici, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika.

Oni su podsjetili da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović danas sazvao sjednicu Savjeta u skladu sa obavezama koje proističu iz članstva u NATO.

“Iako su postojale sve pretpostavke za utvrđivanje predloženih odluka, čime bi se potvrdila dosadašnja neupitna odgovornost Crne Gore kao članice u ispunjavanju obaveza, sa žaljenjem konstatujemo da zbog politički tendencioznog tumačenja pozitivnih propisa predsjednika Vlade, to nije učinjeno”, kaže se u saopštenju.

Iz Đukanovićevog kabineta saopšteno je da neprihvatljivo i deplasirano obrazloženje da upražnjeno mjesto predsjednika Skupštine, kao posljedica njegovog razrješenja, ujedno znači i nefunkcionalnost Savjeta, odnosno nemogućnost da obavlja svoje nadležnosti precizno propisane Ustavom.

“Time se u konačnom doprinijelo stvaranju utiska o institucionalnoj blokadi i nesposobnosti države da ispunjava preuzete međunarodne obaveze”, navodi se u saopštenju.

Iz Službe za informisanje predsjednika demantovali su navode da je Savjet trebalo da raspravlja o slanju cnogorskih vojnika u Ukrajinu.

“Neistinite su i zlonamjerne tvrdnje da je Savjet danas trebalo da odlučuje o slanju crnogorskih vojnika u Ukrajinu. Takvu odluku u redovnoj proceduri Savjet ne može donijeti bez rasprave i potvrde crnogorskog parlamenta”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije