fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKatler: Crna Gora pouzdano doprinosi kolektivnoj bezbjednosti

Katler: Crna Gora pouzdano doprinosi kolektivnoj bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Crna Gora kao članica NATO-a pouzdano doprinosi kolektivnoj bezbjednosti, kazao je pomoćnik generalnog sekretara te alijanse Dejvid Katler, na sastanku sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Kako je saopšteno iz Krivokapićevog kabineta, on je upoznao Katlera sa političkim promjenama koje su se dogodile u Crnoj Gori.

„Crna Gora je 30. avgusta prošle godine konačno dočekala demokratiju i prve demokratske promjene. Te se promjene temelje na Sporazumu tri lidera, koji garantuje nepromjenjivost naše spoljnopolitičke orijentacije”, naveo je Krivokapić.

Krivokapić je poručio da je Vlada bezrezervno na evroatlantskom kursu.

On je istakao važnost i potrebu da NATO pomaže sva tri segmenta crnogorskog bezbjednosno-odbramenog sistema, Ministarstvo odbrane, Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Upravu policije.

Katler je izrazio zadovoljstvo zbog svoje prve posjete Crnoj Gori i zbog sastanaka sa direktorom ANB-a Dejanom Vukšićem i šefom Obavještajnog direktorata Ministarstva odbrane Goranovićem.

“Katler je istakao da ga raduje zato što su građani Crne Gore izabrali evroatlantski put, te da Crna Gora kao članica NATO pouzdano doprinosi kolektivnoj bezbjednosti”, kaže se u saopštenju.

On je istakao opasnost od hibridnog ratovanja, koje predstavlja poseban izazov za sve države saveznice, ali i važnost blagovremene razmjene informacija.

Kako se navodi u saopštenju, u razgovoru je apostrofiran i značaj NATO Samita, koji će biti održan 29. i 30. juna naredne godine u Madridu, a kojem će prisustvovati i Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije