fbpx
NaslovnicaCrna GoraJoković: Mandić će pobijediti na predsjedničkim izborima

Joković: Mandić će pobijediti na predsjedničkim izborima

Podgorica, (MINA) – Kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić ući će u drugi krug i pobijediće na predsjedničkim izborima, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

On je na konferenciji za novinare kazao da će Crna Gora dobiti novog predsjednika države čime će, kako je naveo, nastupiti potpuna demokratizacija Crne Gore.

“Vjerujem da će jedna dugogodišnja vladavina sići sa političke scene i da će nastupiti bolji dani kada je u pitanju saradnja vlade i predsjednika države, ali i funkcionisanje svih institucija”, rekao je Joković.

On je kazao da su u SNP-u apelovali na pobjednike od 30. avgusta da pokažu jedinstvo koroz izbor zajedničkog predsjedničkog kandidata.

“Nažalost, nije do toga došlo, ali ne vidimo nikakav problem. Našom vladavinom, kad se vidjelo kuda Crna Gora može da ide, Demokratska partija socijalista (DPS) i njihov predsjednik (Milo Đukanović) itekako gube popularnost”, rekao je Joković.

On je podsjetio da je SNP u utorak na Glavnom odboru odlučivao kojeg kandidata će podržati na predsjedničkim izborima.

“Neki su sami sebe isklučili, neki podržavaju ono što u Crnoj Gori ne bi trebalo da se dešava. Neki su neistinito obavještavali javnost Crne Gore i takve SNP nije niti će podržavati”, rekao je Joković.

Glavni odobr SNP-a je, kako je kazao, sa ogromnom većinom glasova podržao predsjedničku kandidaturu Mandića.

“Mandić sigurno sa našom podrškom prolazi u drugi krug, uvjereni smo da će on biti pobjednik ovih izbora”, istakao je Joković.

On je rekao da podrška SNP-a nije deklarativna.

“Kako smo podržali Miodraga Lekića koji je pobijedio Filipa Vujanovića, tako smo podržali Mladena Bojanića, i tako ćemo podržati Mandića”, naveo je Joković.

On je kazao da u SNP-u zalažu za to da svi najznačajniji faktori i pojedinci, koji su pobijedili 30. avgusta, reformišu ili oforme novu vladu koja bi imala mandat do 2024. godine.

“Brzom rekonstrukcijom, ili formiranjem nove vlade, skočiće popularnost i rejting Mandića i itekako će otpasti rejting Đukanovića. Oni, koji su igrom slučaja došli na vlast našom snagom, voljom i glasovima, moraju sačekati da na parlamentarnim izborima dobiju ono za što smo se mi 25 godina borili”, rekao je Joković.

Upitan hoće li podržati lidera Pokreta Evropa sad (PES) Jakova Milatovića ako on bude u drugom krugu, Joković je odgovorio da su u SNP-u odmah izrazili bojazan kuda ide taj pokret.

On je kazao da delegacija Vlade, u kojoj su bili Milatović i lider PES-a Milojko Spajić, nije potpisala Temeljni ugovor i da niko nije rekao “nijednu riječ protiv toga”.

Prema riječima Jokovića, Spajić je kazao da je bio protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Joanikija na Cetinju.

Joković je ponovio da će glas SNP-a dovesti Mandića u drugi krug predsjedničkih izbora.

“Da li ćemo nekog drugog podržati u drugom krugu? Naravno da ćemo podržati onoga ko nije iz DPS-a ili njihovih satelita”, rekao je Joković.

On je čestitao parlamentu na izboru Ustavnog suda, čime će se, kako je rekao, svi procesi odblokirati.

“Sa žaljenjem moram reći da nije izabran četvrti predloženi sudija Ustavnog suda. Mi kao konstruktivan dio crnogorskog društva, uvijek smo glasali za predložene kandidate. I naredni put ćemo”, rekao je Joković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije